1.Da, poate fi diferenta, fiind angajati la firme diferite.
2.Impozitul pe salariu si celelalte contributii trebuie sa fie, de regula, la fel, exceptie daca firmele au sediul in tari diferite, se plateste darile conform legii statului in care au sediul firmele.
3.Pentru munca in zilele libere se plateste un salariu mai mare, cel putin un spor de 75% fata de cel normal, asta daca nu se acorda zile libere, cel putin asa este in Romania.
Mi s-a spus de la firma unde lucrez ca firma recrutoare nu are actele necesare sau ceva de genul pentru a-mi oferi aceasta scădere de taxe dar asta nu este vina mea în codul muncii nu contează de la ce firma provin și ca are sau nu are ce ii trebuie sa îmi ofere aceleași beneficii acolo scrie clar beneficiile și drepturile sunt egale ca ale unui angajat al firmei unde ma "repartizează" ei, normal nu ar trebui sa aiba voie sa angajeze în acest domeniu dacă nu ai ce le trebuie...
Pai, legal este, desi nu neaparat corect dpdv moral.
Cat despre bonusul de weekend, e complicat raspunsul. Dar legal nu depinde de faptul ca e in weekend, ci de cate ore lucrezi pe saptamana.
Oricum, pentru orele suplimentare nu ai primi 300% din rata normala. minimul legal in codul muncii e 175%. Differenta e doar incentiva firmei respective sa atraga muncitori in zilele cand lumea ar prefera sa stea acasa.
Dar bineinteles, multe depind de natura contractului intre tine si angajator.
Stefcos întreabă: