Aceasta fapta nu este infractiune, de altfel este aproximativ similara cu bacsisul dat chelnerilor, taximetristilor, etc.
Poate fi contraventie doar daca tu nu dai restul corect.
Exista vreo lege ceva? in caz de imi spune ceva? Sau sa ma oblige sa ii dau sefa?
Ai incredere in Iondelsal. Crezi ca toti chelnerii dau bacsisul sefilor? Il bagi in buzunar si gata.
Ce rămâne în plus după ce închizi casa sunt banii tăi.
Nu exista nici o lege care sa iti impuna sa dai acest plus sefului.
Nu are cum să fie infracțiune să iei niște bani pe care oricum NU ai putea să-i bagi în gestiune în mod legal.
"Si acestia, pana la urma, sunt 50 de bani pe care nu-i dai."
-Un înțelept din România...
Eu aș vorbi cu patronul. Probabil că mare lucru nu se strânge, ar fi prea scârțar să îi ceară, să atârne la o sumă mică.
Cateodata se strange, cateodata, nu.
La inceput mi-a dat de inteles ca o sa ne iasa. Acum zice ca avem salariu. Noi oricum luam din plus nu din casa. In fata camerelor, m si pe ascuns.
E vreo lege ceva, nu stiu
Dacă spune așa patronul ăla plecați și voi toți în aceiași zi ca să închidă benzinăria că nu are cine să stea la casă.
La un magazin rămân pentru 2 casiere cam 150 - 200 lei, ăștia sunt banii lor zilnic în afară de salariu.
Trebuie sa iei in timp real ce este in plus ca insertar trebuie sa fie la fix cu casa altfel cand vin fakarii in control te amendeaza din orice.
Din ce e plus in alte locuri se cumpara protocol pentru angajati de catre angajati sau variante.
Nu poate fi infractiune cand iei ceva ce nu exista oficial, da daca patronu e un arab scartar gen ahmed te poti astapta sa stea cu ochii pe tine 24/7, mai exact deascupra casei de marcat la un balcon dedicat fara se mearga la toaleta fara sa manance fara sa respire numa sa nu-i furi felia lui, doar a LUI, nu a ta, tu esti platit ca angajat fara drepturi la viata.
Da incazu asta eu as lasa toti bani in sertar si nu m-ar interesa de plusurile lui ahmed, dar as face zilnic reclama anonima catre controale zilnic.
LisaJulie întreabă: