| croaziera a întrebat:

Eu urmez masteru la stat si am lucrat inca din 2007 si pana in luna ianuarie 2011. S-au redus posturile unde lucram pana acum si au zis ca pot sa-mi depun actele pentru somaj. Eu am lucrat cu acte in regula, am platit cotizatia. Doresc un raspuns cat se poate de repede daca primesc sau nu somaj.

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Ti-am vazut intrebarea cu masterul si eu consider ca acesta nu afecteaza obtinerea somajului, avand in vedere prevederile L. 76/2002, cu md. si compl. ulterioare, art. 5, pct. IV, care prevede conditiile obligatorii pentru a fi considerat somer. Numai bine!

7 răspunsuri:
| luiza a răspuns:

Care e problema? trebuie sa iti depui actele la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din judeţul tău, si poate dura intre 15-30 zile. O sa primesti 75% din salariul de bază minim brut la care se mai adaugă un procent diferenţiat în funcţie de stagiul de cotizare, calculat prin aplicarea mediei salariului de bază lunar brut în ultimele 12 luni de stagiu de cotizare.

| ioana1704 a răspuns:

Da poti primi somaj, daca, cartea ta de munca a fost completata.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Vezi raspunsul meu la aceeasi intrebare. Indemnizatia de somaj va fi de 375 lei, calculata conform art. 39, alin. 1, lit. a si art. 33^1 din L. 76/2002 (75% din indicatorul de referinta social, care acum este de 500 lei). La aceasta suma se va adauga un procent de 3% din media salariului brut pe ultimele 12 luni de cotizare, deoarece ai peste 3 ani de cotizare(art. 39, alin. 2, lit. a). Numai bine!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dar urmez si masteru. Nu afecteaza chestia asta obtinerea somajulu?

Stefan
| Stefan a răspuns:

Daca primesti somaj si inca mai lucrezi in campul muncii incalci legea. Daca cineva te reclama sau intamplator te depisteaza ca mai lucrezi, dai banii inapoi si este posibil sa primesti sanctiune administrativa. Si eu am trecut printr-o asemenea situatie si nu am patit nimic.

| croaziera explică:

Pai nu sunt in campul muncii. Sunt anul 2 de studii la master UTC-N. Dar in timp ce faceam facultatea si masteru am si lucrat si de acolo vine intrebare ca daca urmez studii primesc si somaj?

| alessia5158 a răspuns:

Depuneti actele de somaj acum si nu te mai poticni atata de chestia cu masterul! Daca dupa ce termini masteratul, in termen de 60 de zile de la absolvire, nu-ti gasesti de lucru te poti inscrie la agentia de somaj pentru a primi, ca absolvent care nu-si gaseste loc de munca, al doilea somaj pe o perioada de inca de 6 luni.

Poate ca, din bunavointa userului ioandelasal, vei afla si actul normativ care-ti da dreptul la al doilea somaj dupa absolvire Numai bine!