| Gigeleaici a întrebat:

Exista legi care interzic distribuirea numarului de telefon al altei persoane, fara acordul acesteia?
Pun aceasta intrebare deoarece m-am certat cu colegele mele si o colega a trimis numarul meu de telefon iubitului ei dupa care el m-a sunat cu numar privat si m-a amenintat cu bataia, iar astazi am primit alt apel.

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Exista legi, respectiv Codul penal si Codul civil.
Poti sa faci plangere penala, pentru infractiunea de amenintare, celui care te-a amenintat si sa o dai in judecata pe colega, pe cale civila, in baza raspunderii delictuale.

| Violleta2022 a răspuns:

Mergi la Politei si fa plangere impotriva acesti colege care ti-a trimis numarul si ai primit amenintarea.
Daca acest lucru s-a intamplat la scoala, anunta dirigintele si directorul scolii, spunand ca ai fost amenintat.

| Vântulalb a răspuns:

Asa lege nu stiu sa fie. Dar poti depune plangere pentru amenintari. La providerul de telefonie exista convorbirile si politia poate afla atat numarul, numele abonatului cat si continutul discutiei.

| nevermatch a răspuns:

Bună, ar putea fi o atingere adusă vieții private ce ar putea fi sancționată printr-o acțiune în răspundere civilă delictuală, dar mici șanse.
În schimb, deja iubitul ei a săvârșit infracțiunile de amenințare în formă continuată (de fapt și infracțiunea de hărțuire care e absorbită de amenințare), fapt pentru care ar trebui să îi faci o plângere penală.