| Furnicuta000 a întrebat:

Exista vreo lege care te pedepseste daca minti in CV? Adica daca cineva scrie ca a lucrat intr-un loc din strainatate desi el nu a iesit niciodata din tara. Am vazut un caz si sunt curioasa ca mi-as pune si eu ceva sa dea mai bine laughing

25 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca cineva de la angajator baga de seama si angajatorul face denunt/plangere penala ai putea fi condamnata pentru 2 infractiuni, conform Codului penal, citez:
"ART.322. Falsul în înscrisuri sub semnătură privată  
  (1) Falsificarea unui înscris sub semnătură privată prin vreunul dintre modurile prevăzute în art. 320 sau art. 321, dacă făptuitorul foloseşte înscrisul falsificat ori îl încredinţează altei persoane spre folosire, în vederea producerii unei consecinţe juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(2) Tentativa se pedepseşte.  
  ART.323.Uzul de fals  
  Folosirea unui înscris oficial ori sub semnătură privată, cunoscând că este fals, în vederea producerii unei consecinţe juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, când înscrisul este oficial, şi cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, când înscrisul este sub semnătură privată."

| Xena20 a răspuns (pentru Ioandelasal):

Pe bune? Nu știam că ar fi infracțiune sa minți în cv. Pai ce CV-ul ăla e un act oficial? Eu știam că e doar o bucată de hârtie atâta tot, ceva de forma. De când a devenit CV-ul un act?

Pai pb e că CV-ul nu e înscrie oficial și nu îl semnează nimeni, e doar o bucată de hârtie atâta tot. Nu are nicio valoare juridică, hai sa fim serioși!

| Furnicuta000 explică (pentru Xena20):

Cred ca ar fi mai logic sa fii reclamat de firma la care ai mintit ca ai lucrat decat de firma la care vrei sa te angajezi, adica pentru faptul ca te folosesti de numele lor

| Xena20 a răspuns (pentru Furnicuta000):

Înțeleg dar nu cred că poate fi încadrat la infracțiune sau contraventie ceva, e doar o minciună atâta tot, CV-ul e doar o bucată de hârtie, nu e un act, nu are nicio valoare juridică etc, e că și cum te-as minți eu acum că am lucrat la Microsoft, are Microsoft ce sa îmi facă pentru o vorbă doar? Mă îndoiesc...

| Ioandelasal a răspuns (pentru Xena20):

Si unde ai vazut ca am spus ca este act oficial? Falsul in acte oficiale este alta infractiune si se pedepseste mai aspru. Este fals in inscris sub semnatura privata.

Nu e nici măcar atât pentru că nu semneaza nimeni pe CV, e doar ceva de forma atâta tot, nu are nicio valoare

| Ioandelasal a răspuns (pentru Xena20):

Asta o crezi tu. Te cheama la interviu fara sa fi trimis CV?

Repet, depinde de job

La primul meu job din facultate nu am trimis niciun CV. Si nu a fost singurul unde nu aveau cine știe ce pretentii și nu ii interesa cv

| Furnicuta000 explică (pentru Xena20):

Domnul e avocat si a raspuns dpdv legal. Eu una cred ca e ca o inselatorie dar totusi nu merita pedeapsa cu inchisoarea, in niciun caz

suntserios
| suntserios a răspuns:

Depinde, CV ala poate fi considerat un act oficial odata ce este angajat pe baza lui. Si minciunile in acte oficiale poate fi pedepsita

| gabicoo a răspuns:

Privește cu atenție la ce trec în CV politicienii noștri: ce studii au, ce proiecte realizate, ce competențe, etc. și cel la care te referi tu îți va părea copil mic.

| Furnicuta000 explică (pentru gabicoo):

Cred ca toata lumea minte. Peste 50% din colegii mei au in cv ca vorbesc spaniola si cand au venit niste turisti din Spania nu stiau nici sa salute laughing

| gabicoo a răspuns (pentru Furnicuta000):

Nici măcar "Ola muciacios"?

| Furnicuta000 explică (pentru gabicoo):

Au zis olas si atat ca nu stiau mai mult. Nici nu cred ca exista olas laughing

| gabicoo a răspuns:

Răspunsul la întrebarea ta: Nu pățește nimeni nimic.

| LisaJulie a răspuns:

Ar trebui sa fie! Teoretic ar trebui sa fii sincer în CV

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cred că oamenii preferă sinceritatea. Minciuna întotdeauna iese la suprafață.

| Furnicuta000 explică (pentru anonim_4396):

Si raspunsul la intrebarea mea unde e?

| anonim_4396 a răspuns (pentru Furnicuta000):

Se deduce.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Furnicuta000):

Este o pedeapsă... morală.

| Xena20 a răspuns:

E pe naiba! Poți să scrii ce vrei tu! Nu verifică nici dracu oricum!