| ImportantPerson a întrebat:

Exista vreo lege in care scrie ca esti obligat sa dai fondu scolii/clasei?

19 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu exista asa ceva, contributia baneasca nu este obligatorie si de ea se ocupa comitetul de parinti, conform Regulamentului de organizare si functioanere al invatamantului preuniversitar, citez:
"ARTICOLUL.48.(1) Comitetul de parinti al clasei tine legatura cu unitatea de invatamant, prin dirigintele/ invatatorul clasei.
(2) Comitetul de parinti al clasei poate propune, in adunarea generala, daca se considera necesar, o suma minima prin care parintii elevilor clasei sa contribuie la intretinerea, dezvoltarea si modernizarea bazei materiale a clasei sau a unitatii de invatamant.
(3) Contributia prevazuta la alin. (2) nu este obligatorie, iar neachitarea acesteia nu poate limita, in nici un caz, exercitarea de catre elevi a drepturilor prevazute de prezentul regulament si de prevederile legale in vigoare. Informarea celor implicati cu privire la continutul acestui articol este obligatorie.
(4) Contributia prevazuta la alin. (2) se colecteaza si se administreaza numai de catre comitetul de parinti, fara implicarea cadrelor didactice.
(5) Este interzisa implicarea elevilor in strangerea fondurilor.
(6) Dirigintelui/invatatorului ii este interzis sa opereze cu aceste fonduri.
(7) Fondurile banesti ale comitetului de parinti se cheltuiesc la initiativa acestuia sau ca urmare a propunerii dirigintelui/ invatatorului sau a directorului, insusite de catre comitet.
(8) Sponsorizarea clasei sau a unitatii de invatamant nu atrage dupa sine drepturi in plus pentru anumiti elevi.
(9) Se interzice initierea, de catre scoala sau de catre parinti, a oricarei discutii cu elevii in vederea colectarii si administrarii fondurilor comitetului de parinti." Numai bine!

kongeriket
| kongeriket a răspuns:

În 12 ani de şcoală nu am plătit niciodată nici fondul clasei, nici al şcolii nici orice altă aberaţie debitată de corpul profesoral şi/sau comitetele şi comiţiile de părinţi.
Pe scurt: Ţine-ţi banii pentru tine că şi-aşa-i criză!

| pwp a răspuns:

Nu

| Eduard a răspuns:

Nu, statul are obligatia de asigura necesarul unei scoli, dar a fost inventat fondul clasei pentru a suplimenta din bani privati lipsurile. In consecinta nu esti obligat nici macar de norma interna a scolii sa contribuim cu bani la vreun fond. Fondul clasei e mai mult din bun-simt si respect pentru ceilalti colegi, iar banii de-obicei sunt folositi intr-un mod folositor, pentru diverse achizitii a clasei, de ex. perdele, tot pentru voi este. In fine nu esti obligat asta vroiai sa stii.

| Andu_7395 a răspuns:

NU, plus raspuns pentru altcineva de a raspuns : Scoala nu da legi, doar forul legislativ al Romaniei da legi.

| diaηα a răspuns:

.nu!
fondu` scolii nu e obligatoriu`
al clasei normal ca nu-l dai daca in clasa iarna mori de frig si vara de cald straight face

| greencity a răspuns:

Nu exista nici o lege! E ilegal ce face scoala!

| Ciprian16 a răspuns:

Sa fim seriosi CLAR -Nu exista il poti da sau nu depinde de tine, Cat despre o lege nu exista asa ceva! Bft si nu mai da fondu clasei laughing! Nici eu nu l-am mai dat si nu santamplat nimic

| MarinaElena a răspuns:

Din cate stiu eu nu este nici o lege.Si acum un an la noi in clasa multi nu au dat bani si nu le-a facut nimeni nimicbig grin

| nicoletalavinia14 a răspuns:

Depinde de regulamentul scolii.
spre ex la mine la scoala de cativa ani nu mai e obligatoriu

| Adrick a răspuns:

Nu esti obligat, totul se face la voluntariat daca doresti platesti fondul, da nu doresti nu platestiwinking

| continutfragil a răspuns:

Nu.eu nu am auzit nici o lege.Si in plus la noi la scoala ne-a cerut si care a dat a dat, care nu, nu.Si nu li s-a intamplat nimic nici la cei care au dat nici la cei care nu au dat laughing

| costin1306 a răspuns:

Chiar daca nu scrie orice institutie are dreptul de asi face reguli de ordine interioara, prin acceptul tau de a invata acolo accepti si regulile institutiei.
Dar cred ca exista o astfel de lege.

| Adelinnaa a răspuns:

Nu nu exista lege dar pentru intretinerea si aranjarea scolii sau clasei ar trebui sa dai.]...happy

| youaly a răspuns:

Nu.Dar daca scoala la care inveti are legea asta ...atunci DA

| Marius_7199 a răspuns:

Nu exista nicio lege stai linistit este doar o regula a scolii.si nu vei suporta nicio sanctiune daca nu respectio aceasta regula.si eu sunt in aceeasi situatie dar o sa platesc pentru ca nu mi'e greuhee hee.a zis diriga ca daca nu platim toti ea va suporta consecintele.adica directorul ii va atrage atentia.si ne'a zis ca cine are o situatie financiara precara sa nu plateasca.big grin... FUNDAbatting eyelashes?

| theGazetteVortex a răspuns:

Poi eu una nu cred ca exista o astfel de legestraight face
poate doar in regulamentul scolilaughing
profitorii naibi

| Kittynna a răspuns:

Nu stiu sa existe, dar astea tin de regulamentul interior adaptat de fiecare scoala/liceu in parte. Asa ca, din moment ce ai optat pentru scoala x trebuie sa te adaptezi. Eu cand eram la liceu (fiind la unul mai renumit) daca nu dadeam riscam sa mi se scada nota la purtare, sa fiu sanctionata... Si oricum nu cred ca e o suma mare, avand in vedere ca platesti doar odata pe an. Si stim cu totii cat de "cuminti" sunt elevii in ore si cata grija au de lucrurile care se afla la scoala. deci, eu zic ca suma e binevenita, atata timp cat se foloseste strict pentru ce este data!

| ilarion_1075 a răspuns:

Exista si se numeste Legea Catalogului Inchis si de cite ori vei raspunde corect catalogul va ramine inchis pina nu dai banutu.In comitetul de parinti unde cei cu bani sunt presedinti se stabileste si cit trebuie sa dai.