| Utilizatoare123 a întrebat:

Exista vreo putere/institutie in stat care verifica neregulile sau abuzurile pe care le fac firmele independente?

7 răspunsuri:
| johnnny123 a răspuns:

Doar nu crezi că "firmă independentă" înseamnă o firmă care nu poate fi verificată de nimeni și care este deasupra legii.

Toate firmele trebuie să respecte legile țării, deci evident că există instituții care le verifică și le sancționează.

| Utilizatoare123 explică (pentru johnnny123):

Pai ce institutii se ocupa cu asta mai exact? Ca de exemplu nu pot sa merg la politie daca seful meu ma tine abuziv 3 ore peste program, fara sa ma plateasca sau sa-mi dea liber.

| johnnny123 a răspuns (pentru Utilizatoare123):

Pentru lucruri de genul ăsta poți face plângere la ITM.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Utilizatoare123):

Te duci la itm nu la politie.

| Xena20 a răspuns (pentru Utilizatoare123):

Cum te tine abuziv peste program, te tine cu forța, te-a sechestrat? Pleacă pur și simplu, spune-i că s-a terminat programul și pleci și apoi ieși pe ușă și gata. Nu are ce sa îți facă!

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Sunt multe organe care verifica firmele, pe intreaga activitate.
Am vazut ca te tine la ore suplimentare fara voia ta, desi ma gandesc cum te tine (legata, amenintari, etc).
Daca nu vrei sa faci ore suplimentare nu stai si doar daca te forteaza poti face plangere la politie.
In rest este vorba de acordarea de timp liber sau plata dubla a orelor suplimentare. Daca nu respecta aceste prevederi ale Codului muncii poti face reclamatie la ITM si, daca nu se rezolva, poti sa dai firma in judecata.

| Utilizatoare123 explică:

Spaga, nepotism, abuz in serviciu, ameninta oamenii ca daca nu raman peste program, o sa ii dea afara etc.