Intrebarea ta imi sugereaza ca ai intrat recent in campul muncii. Doamne fereste sa-i propui sefului asa ceva. Din momentul in care ai intrat pe poarta unitatii, oficiu, birou etc, in orele stipulate in contract, esti la completa dispozitie a firmei, timpul in cadrul serviciului nu-ti mai apartine, chiar daca esti pe stand-by. Nu te stresa, toti la inceput am fost entuziasti, dornici sa ne meritam salariul, dar pe parcurs te vei obisnui. Tipul tau de serviciu incorporeaza aceste,, pauze " de activitate, sefii sunt constienti de asta. Be happy
Toate drepturile si obligatiile tale, ca salariat, sunt scrise in contractul individual de munca. Acolo scrie si numarul de zile de concediu pe an.
L-ai citit?
Prefer să stau acasă neplătită decât să vin la muncă când nu am treabă.
Cine ar putea sa vrea asa ceva?
Asta trebuie sa vorbesti tu cu el...
Eu cand nu am treaba ( de obicei jumatate de zi ), ma joc pe PC. Mi s-au facut observatii dar mi se rupe, prefer sa stau cu castile in urechi si sa-mi vad de treaba mea decat sa "socializez" de lucruri care nu ma intereseaza cu "colegii de munca" ( adica ceilalti oameni care lucreaza in aceeasi cladire cu mine, cum le spun eu )
Depinde cum esti platita, respectiv pentru orele petrecute la serviciu sau doar pentru traducerile efectuate.
In primul caz trebuie sa stai la serviciu obligatoriu, in al doilea poti sa te intelegi cu angajatorul sa nu fii prezenta in timpul cand n-ai de lucru ci doar sa fii gasita imediat ce este nevoie de tine.
In orice caz aceste probleme le rezolvi doar cu angajatorul tau. Si daca esti angajata cu contract individual de munca atunci este nevoie sa respecti prevederile acestuia si ai dreptul la concediu de odihna anual, tot conform CIM.
Sunteti genul de om la care i se pare ca face prea putin pentru cati bani ia.Si eu sunt la fel lucrez automatist si nu am in fiecare zi probleme si am aceeasi stare.Trebuie sa mergem la munca indiferent ca e sau nu de lucru, concediu se poate lua din cel de drept sau zile fara plata, Eu zic sa mergeti la munca chiar daca nu aveti de lucru in ziua respectiva, se poate sa apara ceva si nu o sa fie prea multumiti sefii sa nu aiba cine rezolva poblemaDaca ei nu zic nimic lasati-o asa
Depinde ce materiale trebuie sa traduci si cat sunt de urgente.
Nu este indiferent daca trebuie sa traduci doar ocazional cateva pagini, cand vine clientul cu ele sau trebuie sa traduci cate o carte sau un dosar intreg de documentatii. Prima trebuie rezolvata "pe loc", iar in al doilea caz traducerea este de lunga durata (de mai multe zile sau chiar saptamani).
Poti discuta cu angajatorul tau, care ar fi posibilitatea sa lucrezi de acasa, primind si transmitand lucrarile prin internet (asta mai ales daca lucrarile sunt de durata indelungata).
Pentru traduceri instant trebuie sa fii prezent si la dispozitia clientului care intra pe usa.
Concediul si salariul este stabilit in contractul tau de munca.
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
fundata32332 întreabă:
fundata32332 întreabă: