| Anna1234545 a întrebat:

Fratele meu a primit o amenda de 500 de lei pentru. tublurarea linisii publice (are peste 18 ani ) daca nu o plateste intra la impozit? sau ma afecteaza pe mine si pe ai mei treaba asta cu amenda sau este strict problema lui?

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Fiecare raspunde individual, asa ca amenda fratelui nu va afecteaza, nici pe tine si nici pe parinti. Si amenda nu intra la impozit.
Daca fratele tau nu o plateste atunci va putea fi executat silit si daca nu poate fi executat silit, daca n-are salariu, conturi in banci sau bunuri executabile silit, va putea fi condamnat la munca in folosul comunitatii, conform OG nr.2/2001, privind regimul juridic al contraventiilor, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART.39^1.(1) În cazul în care contravenientul nu a achitat amenda în termen de 30 de zile de la rămânerea definitivă a sancţiunii şi nu există posibilitatea executării silite, acesta va sesiza instanţa în circumscripţia căreia s-a săvârşit contravenţia, în vederea înlocuirii amenzii cu sancţiunea prestării unei activităţi în folosul comunităţii, ţinându-se seama, după caz, şi de partea din amendă care a fost achitată.
(2) În cazul în care contravenientul, citat de instanţă, nu a achitat amenda în termenul prevăzut la alin. (1), instanţa procedează la înlocuirea amenzii cu sancţiunea prestării unei activităţi în folosul comunităţii pe o durată maximă de 50 de ore, iar pentru minori începând cu vârsta de 16 ani, de 25 de ore.
(3) Hotărârea prin care s-a aplicat sancţiunea prestării unei activităţi în folosul comunităţii este supusă recursului.  
(4) Urmărirea punerii în executare a sentinţelor se realizează de către serviciul de executări civile de pe lângă judecătoria în a cărei rază s-a săvârşit contravenţia, în colaborare cu serviciile specializate din primării."

2 răspunsuri:
| Anna1234545 explică (pentru Ioandelasal):

Mersi frumos happy

| pumpkinky a răspuns:

Nu e adevarat Ioane
Si eu am luat amenda pentru tulburarea linistii publice, si nu de 500ron ci de 1300 ron si am platit-o abia dupa 6 luni deoarece aveam nevoie de niste acte de la primarie, iar primaria nu ti elibereaza niciun document daca nu ai platite impozitele, datoriile, etc.
winking