| IonutSony a întrebat:

FUNDA.Am si eu o mica nelamurire.In 2018 am facut un credit la Provident.In 2020 el a devenit scadent.Eu in prezent mai am sa le dau din acel credit(sold) si fac plati saptamanale mult putin le dau mereu.Pana acum ei nu au facut nimic din punct de vedere legal evident ca ma bucur dar intrebarea este de ce nu au facut nimic pana acum totusi a trecut mult timp de aproape 4 ani.Multumesc

Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

Juridic, tu te numesti "creditor de buna credinta", daca achiti totdeauna o suma din ratele contractate, chiar daca nu sunt la nivelul sumelor prevazute in contract.
In asemenea caz nu au castig de cauza, daca te dau in judecata.
Insa, din cauza intarzierii platilor, ei vor calcula dobanda si comisioane suplimentare, pana la incasarea completa a sumelor datorate de tine.

5 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

In alta intrebare spui ca ai facut imprumutul in 2022. Vad ca ai experienta in asa ceva.
https://www.tpu.ro/......a-de-4323/

| darrio2007 a răspuns:

P.S. Le vei plati inca multi ani de acum incolo daca platesti mai putin decat rata stabilită.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Ai facut o mare prostie ca ai facut credit la provident, o sa iti pună penalizari de nu vei mai putea ajunge la zi cu plata, indiferent ca faci plăti săptăminal tot nu reusesti sa achiti tot creditul, cîti bani mai ai sa le dai? Ei cu ce suma te au imprumutat? Cît ai reusit tu sa le dai inapoi si cît mai ai de dat sa achiti definitiv tot creditul? Pe ce perioada ai luat credit? Pe 5 ani sau mai mult?

| VoidEternal a răspuns:

Tu plătești dar in timpul asta dobanda crește și devine din ce in ce mai greu să achiți creditul in totalitate.

| vodka020202020 a răspuns:

Există diverse motive pentru care o instituție financiară poate să nu acționeze imediat în cazul unui credit scadent. Unele dintre aceste motive ar putea include:

1. Proceduri interne:Instituțiile financiare pot avea proceduri interne care le impun să urmeze anumite etape în gestionarea creditelor scadente. Poate că au un proces gradual în care acționează în funcție de întârzierea plăților.

2. Priorități mai mari:În unele cazuri, creditorii pot prioritiza gestionarea creditelor cu întârzieri mai mari sau sume mai mari, lăsând pentru mai târziu cazurile mai mici sau mai puțin urgente.

3. Situații individuale:Fiecare caz este diferit, iar motivul pentru care nu s-au luat acțiuni legale poate ține și de situația ta specifică, de comunicarea cu ei sau de orice aranjament ai fi putut face.

Este întotdeauna bine să te consulți direct cu instituția financiară pentru a obține clarificări specifice privind situația ta și pentru a te asigura că totul este în regulă.