Daca bunicul nu este in deplinatatea facultatilor mentale singura cale legala este sa solicitati punerea sub interdictie judecatoreasca si numirea unui tutore care sa se ingrijeasca de el si averea lui, conform art.164 si urmatoarele Cod civil. Numai bine!
Puneti-l sub interdictie( procedura de natura judiciara) printr-o cerere adresata judecatoriei( sau tribunalului, nu stiu exact!) --- se explica aici ce este aceea "punerea sub interdictie" : http://www.euroavocatura.ro/dictionar/1767/Punerea_sub_interdictie
O reclamatie la politie nu ar speria-o. Ar fi mai bine sa depuna cineva din familie cerere in instanta, si consultarea unui avocat ar fi buna. Dupa lege, daca persoana data nu este ruda, sau nu face parte din familie nu are dreptul la nici un fel de mostenire.
Bineinteles ca poate fi acuzata. Doar profita de un batran care nu este in deplinatatea facultatilor mintale. Eu cred ca ar trebui ca cineva din familie sa faca o reclamatie la politie si daca asa nu se rezolva ( desi cred ca este suficient ca sa o sperie) se poate merge mai departe, in instanta. Nu e ok sa fie lasata in voie.