| IonutSony a întrebat:

Funda.Poata sa îmi spună cine cu aproximație cât costa la notariat o modificare de proprietar la un apartament cu doua camere.Adica unul din copropietari sa se retragă și sa rămână un proprietar unic.Multumesc

Răspuns Câştigător
| mi25 a răspuns:

In cazul tau intra in vigoare contractul de vanzare-cumparare.
Taxa tranzactiei este calculata la valoarea de vanzare sau cea din catalogul camerei notariale: se ia in considerare cea cu valoare mai mare. Este compusa din 3 parti:
1. Taxa notariala, care este in functie de valoarea imobilului tranzactionat. Aceasta valoare nu poate fi mai mica de 500 de lei.
2. Impozitul care este de 3% din valoarea tranzactiei stabilita asa cum am spus mai sus.
3. Taxa de inscriere la cadastru, care este aproape de 100 de lei.
Mai exista ceva: majoritatea notarilor nu incheie contracte pana nu se face o masuratoare a imobilului, pentru a putea fi inscrisa la cadastru. Aceasta taxa depinde de expertul care face masuratoarea. In orice caz in jur de 1000 de lei si peste.
De aceea este bine sa te interesezi la un notar ce documente trebuie sa aveti.

6 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Costul este in functie de valoarea cotei-parte din apartament care se vinde.
Pe internet gasesti calculator de taxe notariale, introduci valoarea partii transmise si afli intreg costul.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Te costa comisionul notarului + taxa de timbru pe care o plătești la trezorerie aferentă cotei,- parte din apartament.

| Smock9274 a răspuns:

Intre 150 de lei si 300 Maxim!

| mi25 a răspuns (pentru Smock9274):

Nu este atat de mica.

| Smock9274 a răspuns (pentru mi25):

Mi25, nu stiu cum e la tine, dar eu asa am dat.

| mi25 a răspuns (pentru Smock9274):

Depinde pentru ce.