| zozo74 a întrebat:

Fundita! Deci am o intrebare mai complexa, sa facut succesiunea iar toata lumea si-a luat cota, insa bunica vrea sa-mi dea mie si nu fetei ei (mamei mele) partea ei in totalitate, intrebarea este prin ce metoda sa-mi dea partea ei (testament, contratc de vanzare cumparare-cu clauze sau donatie) incat sa nu poate fi atacat de catre mama mea respectiv fata iei.(mentionez ca bunica si mama mea nu se inteleg deloc bine) Multumesc

2 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Indiferent prin ce act (intre vii ori pentru cauza de moarte) iti da tie partea ei din avere este aproape acelasi lucru, respectiv orice act poate fi atacat, unele pentru incalcarea rezervei succesorale iar alte ca acte deghizate, de exemplu faptul ca un contract de vanzare-cumparare este o donatie deghizata.
Parerea mea este ca un contract de intretinere este cel mai bun si poate fi desfiintat numai pentru neprestarea intretinerii. Acesta poate fi incheiat doar daca tu esti in masura s-o intretii pe bunica ta(ai posibilitati materiale) si sa-i faci inmormantarea. Numai bine!

| mgtow a răspuns:

La notar iti face un certificat unde spune ca toata averea pe care o are ti-o da tie si pune in clausula numele tau cu CNP-ul care il ai apoi nimeni nu-ti poate face nimic.