| AndreiVoicuTransfomers a întrebat:

Globalismul este bun sau rău? Eu am crescut intr-o familie foarte credincioasa care îmi spunea ca globalismul și diversitatea nu sunt bune și ca lumii i-ar fi fost mai bine fără ONU, UE, NATO OMS! Ai mei sunt foarte conspiraționisti și nu cred în nimic din ce aduce societatea moderna! Vreau doar sa știu și părerea altor oameni.

16 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In sine globalismul este neutru, felul cum il vad diferiti oameni il face bun sau rau, dupa conceptia fiecaruia.
Dupa bine avantajele globalismului sunt mai multe decat dezavantajele.

Bula
| Bula a răspuns:

Globalismul inseamna ca, prostii de pe tot Globul pamantesc sunt dirijati si exploatati impreuna, de o mana de oameni.

| Holiday a răspuns (pentru Bula):

Cam asta si-ar dori, de fapt, crestinismul. Ei sunt cei care vor ca religia lor sa fie universala, si in consecinta, sa impuna dogmele lor tuturor. Idem pentru islam.

| Bula a răspuns (pentru Holiday):

Aproape toate religiile doresc acest lucru: sa domine intreaga lume.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Pari puțin cam troll.
Daca nu îmi cam pare rău pentru tine că primești o educație de ev mediu

| AndreiVoicuTransfomers explică (pentru suntserios):

Nu sunt troll! Sunt tanar, 13 ani și vreau sa știu și părerea altor persoane! Eu am fost învățat de familie altceva!

| mihai69 a răspuns:

De fapt lumii i-ar fi fost foarte bine fără proști.
Din păcate, mama lor e mereu gravidă.

| AndreiVoicuTransfomers explică (pentru mihai69):

Eu voiam sa știu opinia altora! Îmi pare rău dacă te-a supărat întrebarea! Dar de ce crezi ca persoanele care nu iubesc instituțiile și organizațiile globaliste sunt prosti?

| anonimg a răspuns:

În ce privește globalismul, eu sunt într-o poziție neutră.
Este și bun când vorbim de Rusia care ar putea acapara cu ușurință orice țară din jurul ei, dacă NATO nu ar exista.
Este bun și OMS pentru că în lume există țări în care sistemul medical este dezastruos.
Este bună și UE, pentru că altfel corupția din țară de la nivel politic nu ar mai fi putut fi stăvilită nici măcar de un război civil.

Partea negativă a globalismului este aceea unde libertatea de conștiință este atacată. Enumăr câteva exemple.
Din motive de conștiință, nu pot să omor pe un om, chiar dacă el îmi este dușman, chiar dacă ar fi război (obiector de conștiință).
Din motive de conștiință nu pot să mă vaccinez așa cum a cerut OMS.
Din motive de conștiință nu pot să nu țin cu familia tradițională, și deci nu pot accepta toate legile UE.
Din motive de conștiință nu pot să mă închin lui Dumnezeu altfel decât cere El.

| minrest a răspuns:

ONU, UE, NATO, OMS sunt lucruri foarte diferite intre ele. ONU este doar un for in care sa discute statele, prin reprezentanti numiti de guverne, si unde se ajunge prin vot la unele rezolutii, de care statele pe care aceste rezolutii le privesc pot tine cont sau nu; de obicei nu tin cont. Asta nu are legatura cu globalizarea, ONU nu conduce lumea, e o incercare de a promova diplomatia in scopul de a evita razboaie. Reprezentantii la ONU ai unui stat pot fi revocati oricand de guvernul lor, asa ca ONU e sub controlul statelor membre, nu poate decat sa faca ce ii spun aceste state. Cum sa fie lumea mai buna fara o ocazie in plus pentru impacare amiabila? Nici mult mai rea nu ar fi lumea, sigur; ONU nu prea conteaza. UE este intr-adevar un organism suprastatal, dar, atentie! intr-o mica regiune a lumii; in lume traiesc 8 miliarde de oameni, iar in UE patru sute si ceva de milioane, deci mai putin de un om din 18 traieste in Uniune. Ce globalizare e asta, care priveste un om din 18? Este regionalizare, iar regionalizarea la nivel international insemna ca tarile dintr-o zona intorc spatele lumii, ca sa se integreze cu vecinii lor; asa ca UE este exact opusul globalizarii. E bine ca aceste tari au hotarat sa formeze impreuna Uniunea Europeana? Eu cred ca e foarte bine, pentru ca sunt tari cu culturi inrudite, care au impreuna democratia, care este sub asediu in intreaga lume; practic e singura zona din lume in care exista cultura democratica, ar mai fi pe langa ea doar Marea Britanie si Dominioanele. Economic, e foarte bine; toate tarile UE s-au dezvoltat mult, in special cele mai putin dezvoltate inainte de aderare, cum ar fi Romania. NATO este o alianta militatra, Cuprinde SUA, multe membre UE, UK si Canada. Opusul globalizarii, asa cum o vad parintii tai, sunt statele suverane; un stat mic nu poate ramane suveran decat daca se aliaza cu alte state, altfel, tari mai puternice ii vor impune vointa lor. Vezi, nici NATO nu are legatura cu globalizarea; este o alianta defensiva, intra in actiune doar daca un stat membru e atacat. De altfel, NATO acum e sabotata de cel mai puternic stat membru, SUA, care a trecut de partea dictatorilor. Nu are nimic, nu mor caii cand vor cainii; democratia s-a nascut in Europa si nu poate sa moara decat in Europa, o Europa democratica o sa dea exemplu frumusetea democratiei iarasi intregii lumi. OMS, Organizatia Mondiala a Sanatatii, este o organizatie care primeste bani de la statele membre, si numai de la statele membre, care e condusa de reprezentanti ai statelor membre si care face campanii de vaccinare si da sfaturi, pe care statele le pot urma, dar de regula nu le urmeaza; China a dat bani catorva zeci de dictatori africani ca sa voteze la OMS cum vrea ea, si acum China, prin aceste voturi, are o influenta mare in organizatie. Uite ca SUA si-au retras fondurile, si tot ce s-a intamplat e ca si-a redus OMS programele. Sigur, conspirationistii spun ca OMS a dictat politica statelor anti-covid; de fapt statele au medici mult mai buni si bani alocati sanataii mult mai multi decat OMS, si statele au stabilit ce politica anti-covid a vrut fiecare. OMS nu are autoritate asupra nici unui stat.

| Dismally a răspuns:

Pai gandeste-te singur, cine crezi ca te poate proteja in cazul unui conflict cu Rusia spre exemplu, NATO sau credinta in Dumnezeu? Cine crezi ca ar putea sa iti ofera bunastarea materiala, UE sau biserica?

| AndreiVoicuTransfomers explică (pentru Dismally):

Nu știu ce sa zic! Cam toată familia mea este pro Rusia! Spun ca Ucraina este de vina pentru război!

| Dismally a răspuns (pentru AndreiVoicuTransfomers):

Nu te lua dupa ei, nu te lua nici dupa mine sau altcineva. Cauta informatii despre tot ce s-a intamplat si analizeaza-le singur.

| siriusblack98 a răspuns:

Fara NATO nu stiu ce sa zic, cred ca ne macinau razboaiele si pe noi europenii. Restul au plusuri si minusuri. Ei oarecum au dreptatea lor (parintii tai) dar ma repet, schimbarea mereu aduce plusuri si minusuri.

| LisaJulie a răspuns:

Când toate țările erau independente și nu exista ONU, NATO, UE, OMS lumea nu putea face fața războaielor, bolilor și crizelor cum face acum când toate țările discuta unele cu altele și exista diplomație! Nu prea sunt de acord cu multe dintre deciziile lor, cred ca multe decizii sunt luate pentru cei de la vârf și exista corupție și nepăsare și acolo! Dar înainte de ele lumea era extrem de vulnerabila la orice dezastru! Bineînțeles ca războaie au fost și vor mai fi, dar nu mai sunt atât de multe conflicte cum erau mai demult

| IonelFlorianUrzica a răspuns:

Dacă familia ta îți baga în cap astea, atunci sigur sunt și pro Ceaușescu și anti tehnologie! Am și eu familie in vecini care tot asa nu îi vaccineaza pe copii ci in schimb îi duce la manastiri când sunt bolnavi! Vai de noi romanii!