| CristianAlin25 a întrebat:

Hei. Aș dori să încep școala de șoferi cu 3 luni înainte de a împlini 18 ani, însă cineva mi-a spus că doar mă complic și că voi avea mult de umblat cu schimbarea actelor la dosar. Aș dori să știu dacă e adevărat și ce acte trebuie să schimb mai exact la dosar dacă fac școala cu 3 luni înainte și împlinesc 18 ani. Mersi!

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu este nici o complicatie.
Daca te inscrii la scoala de conducere inainte de preschimbarea cartii de identitate vei depune copie de pe actuala CI. Dupa preschimbare vei depune copie de pe noua CI.
Sigur ca poti preschimba actuala CI inainte de inscriere, se poate preschimba cu maximum 180 de zile inainte de expirarea valabilitatii, conform OUG 97/2005, privind actele de identitate.

| UserRo10 a răspuns:

Poti schimba buletinul cu 6 luni inainte de a expira. Mergi si schimba-l si dupa inscrie-te la scoala. Bafta

| Brizbriz a răspuns (pentru UserRo10):

Da-i funda lui UserRo10, ti-a dat raspunsul corect

de asemenea, fi atent cu BOUL care ti-a spus ca te complici, fara sa iti dea si solutia de mai sus... ori e bou, ori numai bine nu iti vrea

iar solutia e perfecta, pentru ca oricum la 18 ani schimbi buletinul, asa ca de ce sa nu o faci inainte de scoala de soferi, ai dreptul sa il schimbi 180 de zile (6 luni) inainte de expirare