| WoKy a întrebat:

Hei lume.
Eu locuiesc momentan in Germania (nu intru in detalii) deci in principiu sunt rupt de noutatile din tara. Am vorbit cu un amic si mi-a zis ceva de o noua lege propusa de dragii nostri parlamentari (sau cine o propune. nu conteaza asta) referitoare la ceva taxa pe poluare la masini? Nu m-a lamurit exact si tocmai de asta intreb pentru ca as vrea sa-mi inscriu tigaia in tara si sa nu prind iar vreo taxa de 600 euro.
Aveti idee?
Multumesc.
Astept raspunsuri constructive.

Răspuns Câştigător
| Hammurabi a răspuns:

Tinand cont ca anul asta s-au inmatriculat aproximativ 350.000 de maşini cu norma de poluare intre Euro2 si Euro4, fata de 146.000 de maşini în 2016, se pregateste o noua taxa care sa stopeze chestia asta. Vor fi vizate in special masinile poluante.
Asta a fost din declaratia Ministrului Mediului, Graţiela Gavrilescu.

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Sunt discutii in acest sens dar, deocamdata, nu s-a ajuns la o hotarare.
O idee a fost introducere unei taxe de poluare in vigneta iar o alta introducerea taxei de poluare in impozitul anual.
Vom afla ce va fi in momentul cand Guvernul va emite o ordonanta sau Parlamentul va adopta o lege in acest sens.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Se cauta cu spor o noua modalitate de taxare a masinilor poluante. cel mai des s-a discutat despre un impozit marit pentru masinile poluante.

Daca ar aproba asa ceva, ar fi probabil una din putinile masuri inteligente ale acestui guvern.

| mihai69 a răspuns:

NU există încă nimic concret, doar supoziții şi aberații prin presă şi la TV.

| missfatadelatara a răspuns:

Tigaia?

Dry cooker sau Delimano?

Nu de alta, dar încă sunt nehotărâta.

| WoKy explică:

Taxa care practic nu are nimic de a face cu prima inmatriculare sa inteleg?
Daca va fi in impozitul anual sau in vigneta e clar ca o vom achita anual.