Da! Poti lua permis pentru anumite categorii de mobile la 16 ani. Poti lua pentru AM, A1 si B1.
Si le si poti conduce astfel:
-Pentru AM (categoria pentru mopede): Moped - vehicul, cu două sau trei roţi, a cărui viteză maximă prin construcţie este mai mare de 25 km/h, dar nu depăşeşte 45 km/h şi care este echipat cu un motor cu ardere internă, cu aprindere prin scânteie, cu o capacitate cilindrică ce nu depaşeşte 50 cm3 sau cu un alt motor cu ardere internă ori, după caz, electric, a cărui putere nominală continuă maximă nu depăşeşte 4 kW, iar masa proprie a vehiculului nu depaşeşte 350 kg, neincluzând masa bateriilor în cazul vehiculului electric;
-Pentru A1: Motociclete cu cilindree maximă de 125 cm3, cu puterea maximă de 11 Kw. şi cu raport putere/greutate de cel mult 0, 1 Kw/kg;
Tricicluri cu motor cu puterea maximă de 15 Kw;
-Pentru B1(autivehicole cu 3 sau 4 roti): autovehiculul cu trei sau patru roti avand masa proprie peste 400 kg, dar nu mai mare de 550 kg, si echipat cu un motor cu ardere interna cu capacitate cilindrica mai mare de 45 cmc sau cu orice alt motor cu o putere echivalenta ori cu viteza prin constructie mai mare de 50 km/h.
Concluzia: trebuie sa te incadrezi in aceste categorii. Daca te prinde cu un vehicul mai puternic te alegi cu o frumusete de dosar penal.
Nu este adevarat.
Se poate obtine permis de conducere de la 16 ani dar doar pentru 3 categorii: AM (mopede), A1 (motociclete de pana la 125 cmc) si B1 (ATV si unele masini foarte mici).
Categoria B se poate obtine doar de la 18 ani.
Pentru toate categoriile scoala de conducere se poate incepe cu cel mult 3 luni inainte de implinirea varstei minime prevazute pentru respectiva categorie.
Poti lua categ B1 care iti permite sa conduci niste cutii conserve precum Microcar sau Aixam
MyName_4993 întreabă:
UnchiulRamiz întreabă: