Cu sunatul nu rezolvi nimic, depune o plangere penala in scris pentru infractiunea de inselaciune.
ANPC nu are nici o atributie privind relatiile de vanzare-cumparare dintre persoane fizice.
Daca nu rezolvi prin plangerea penala atunci il poti da in judecata pe respectivul, pe cale civila, bineinteles daca poti proba cele spuse.
Asemenea trocuri nu fac decat fraierii si-mi pare rau sa-ti spun, dar nu este vina nimanui ca tu ti-ai luat teapa.
Asa ceva nu faci niciodata!
Poti sa suni unde doresti, ca nu te poate ajuta nimeni.
Pentru fraieri sunt oferte super avantajoase pe toate site-urile online.
Daca vrei sa faci un schimb sau sa cumperi ceva privat, daca nu faci trocul in persoana, ai 99% sanse sa iei teapa.
Nu-i nimic, asta este invatare de minte!
Tocmai ai pierdut o bicicleta scumpa!
Știu ca este vina mea, știu ca sunt un prost și un fraier, dar am zis sa încerc, persoana era interesata, discutam am zis ca este ok, dar se pare ca nu, vreau doar sa îmi recuperez bicicleta atât
Toti smecherii sunt interesati sa te pacaleasca, de aceea se si arata atat de interesat... ca sa te convinga ca el este dispus sa piarda, nuami sa aiba bicicleta ta.
Tine minte cat vei trai, ca bicicleta aia nu o mai vezi inapoi, cine stie pe ce mani de bisnitari a ajuns si a fost vanduta pe lei buni deja.
Deci: NICIODATA sa nu dai lucrul din mana, daca nu te intalnesti cu persoana fata in fata!
Dacă e o bicicleta destul de scumpă, te urci frumos in mașina, iei câțiva prieteni bine făcuți, te duci la el acasă (ca ai adresa lui) și iti iei bicicleta, pur și simplu (fără violenta sau ceva). E a ta, trebuie sa ți-o dea înapoi, nici nu are dreptul sa comenteze ceva.
Poți sa faci reclamații peste reclamații, au mai fost cazuri din astea, nu o sa rezolve poliția nimic, poate printr-o minune. Asta e singura soluție, cu astfel de oameni țepari nu te poți înțelege, trebuie sa ii confrunți. Altfel, te resemnezi.
N-ai nicio treaba cu ANPC ca vanzatorul nu este o firma. ANPC reglementeaza doar relatia intre un vanzator persoana juridica si un cumparator persoana fizica. Daca o firma trage o teapa altei firme diferendul se rezolva doar in justitie. Ameninta-l ca-l dai in judecata pentru inselaciune daca nu iti inapoiaza bicicleta (si tu telefonul de 2 lei) dar pentru asta trebuie sa stii exact numele persoanei cu care ai facut tranzactia. Daca nu, e extrem de dificil de dovedit. Sper macar ca toata discutia a fost in scris pe internet ca sa lase urme, asa poti dovedi ca a incalcat conditiile intelegerii. Genul asta de schimburi comporta un risc daca nu te intalnesti fata in fata cu partenerul de tranzactie sa vezi marfa cu ochii tai. La obiecte scumpe mai bine faci un drum si te intalnesti sa faci schimbul fata in fata. Considera asta o lectie, alta data sa fii mai prudent.
Dacă ai adresa și numele lui atunci contactează politia din localitatea lui. Spune ca te-a înșelat, păstrează telefonul și ambalajul, chitanțele de la curier.
Sincer sunt slabe șanse sa o recuperezi, e cuvântul tău împotriva lui.
Salut! Așa am plătit si eu in 2015.am trimis un laptop in schimbul unui s4, dar nu mi s-a trimis nimic. politia nu o sa te ajute cu nimic.tu ai adresa omului care a facut asta așa ca singura chestie pe care o poti ace este sa te urci in masina si sa te duci la el.mai iei pe cineva cu tine.chiar daca trebuie sa străbați sute de km eu zic ca merita sa o faci. dupa ce iti recuperezi bicicleta ar trebui sa ii dai si o lecție.eu m-am dus peste el dupa un an si l-a jucat tata in picioare.alta soluție nu o ai. politia din România intervine doar daca Iti da cineva in cap, daca sunt cazuri de recuperări ale unor bunuri o să-ți bage chestii înainte ca sa te scoată tot pe tine vinovat.asculta-ma pe mine! Daca nu o sa iei măsura pe care ți-am sugerat o eu nu o să-ți mai recuperezi bicicleta. daca ai adresa il aștepti in fata usii pana cand apare.nu este corect ca sa se întâmple asta.
VulpeaRea întreabă: