| oanaX a întrebat:

Am si eu o nelamurire legata de alegeri. Poate sa imi spuna si mie cineva clar din punct de vedere obiectiv puncte pro si contra ale fiecarul candidat. Pana la dezbaterea din seara aceasta balanta a inclinat spre Iohannis dar recunosc ca parca acum inclina spre Ponta. Pana acum nu am gasit decat pareri extreme gen Iohannis e cel mai bun si Ponta e comunist sau Ponta e cel mai bun si Iohannis are 5 case...Stiu ce persoane au ambii in spate si deasemenea stiu ca Ponta nu va putea readuce Romania la comunism pt ca nu poate schimba constitutia un totalitate. Deasemenea un alt fapt pe care nu-l inteleg si as vrea sa mi-l explice cineva este ca, acum un an toata lumea il ridica in slavi pe Ponta si acum o mare parte din acele persoane vor vota clar cu Iohannis si il urasc pe Ponta. Mentionez ca turul trecut mi-am anulat votul. Dau funda pentru cine o sa-mi dea cele mai multe puncte tari si puncte slabe pentru ambii candidati happy
Multumesc :*

Răspuns Câştigător
| IRaluca a răspuns:

Draga Oana, amandoi candidatii, atat Iohannis cat si Ponta sunt o apa si un pamant. Dar cum s-ar zice, dintre doua rele trebuie aleasa cea mai putin rea. Nu consider ca, conteaza cate case are Iohannis sau ce mananca Ponta la micul dejun. Un mare defect de al lui Ponta este faptul ca promite multe, de care cu siguranta nu se v-a tine de cuvant. Din vina lui nu au votat o groaza de oameni in strainatate. Este penibil ca nici macar nu recunoaste ca ar fi fost vina lui, incercand sa ne abureasca. Si mai josnic este faptul ca el se urca efectiv pe Iohannis, si in loc sa ne faca sa-l votam promitand un viitor mai bun Romaniei, incearca sa ne spuna el cum Iohannis este un "Basist" si cum ca nu stie nimic despre Romania. Iohannis este un adevarat domn faţa de Ponta. Daca v-a reusi sa faca in toata Romania macar pe sfert ce a facut in Sibiu atunci poate o s-o ducem si noi mai bine.
No hate!

2 răspunsuri:
| eduard1 a răspuns:

Se întreba acum câteva zile O.S. în paginile site-ului nostru de ce tot votează românii cu urmaşii lui Ceauşescu. Omul mergea cu rigoarea până acolo unde se întreba dacă ăia nu cumva chiar au dreptate, în pofida evidenţei. Încerc şi eu să găsesc un răspuns, dacă nu cumva şi un remediu.

De ce nu se plictiseşte lumea de minciunile de tip PSD, de ce până şi tinerii sau oamenii cu şcoală pun botul la pamblicile scoase pe gură de Ponta, Năstase, Iliescu şi alţi scamatori cu joben roşu?

Cum de nu expiră trucurile lor de alba-neagra? Cum de nu-i iau la pietre şomerii de la IMGB şi cei care acum sunt cel mult paznici pe unde au fost ingineri (chiar cunosc un cuplu, soţ şi soţie, care au ajuns paznici din ingineri)?

Întrebare ajutătoare: cum se face că oamenii foarte simpli, care abia ştiu să citească, cei care au probleme să răspundă când sunt întrebaţi pe stradă ce se sărbătoreşte de Crăciun sau de Paşti ori cum se numeşte ţara noastră (adevărat, întrebare-capcană, nu e a noastră, e a lor, a lui Hrebenciuc, 0049 şi a lui popa Sârbu) aleg negreşit pesedeaua, de oricine ar fi reprezentată ea? Gauss, teoria probabilităţilor, vacs! Toţi ca unul, într-o simţire! În timp ce din trei votanţi de anemică dreaptă românească unul nu-l suportă pe X, altul nu-i iartă lui Y te miri ce, iar al treilea şi al patrulea şi al cincilea nu se duc la vot că le e scârbă. Ei bine, nu, României profunde nu îi e niciodată scârbă de PSD, nici măcar când acesta ia chipul lui Ponta, al lui Năstase sau al lui Geoană.

Explicaţia e biologică. Nou-născutul, cu orizontul lui papa-caca-pişu, se naşte direct fan Ponta. Fiecare sugar are capacitatea intelectuală adecvată ca să savureze gogoşile lui Ponta. E nevoie de mulţi ani şi de noroc pentru ca o parte dintre ei să depăşească acest nivel. Nu toţi reuşesc. Iar mulţi dintre cei care reuşesc sunt aşteptaţi la cotitură de neputinţele bătrâneţii şi sărăciei şi redevin dependenţi de asistenţa socială mereu promisă, dar niciodată oferită cu adevărat de comuniştii cu jeep-uri mai scumpe decât apartamentele în care trăiesc acei amărâţi.

Deci (ca întotdeauna, din şcoala primară încoace) matematica lucrează împotriva noastră, cu trucurile ei ordinare. Toţi ne naştem pesedişti, cu ochiul la biberonul picat din cer şi lipiţi de caloriferul plătit la comun; abia apucăm să ne dumirim că nu există prânz gratuit, şi gata, trecem din nou în circumscripţia electorală a lui Dragnea.

Iar soluţia? Una provizorie, ca orice soluţie, una de amânare a răului (v-aţi gândit vreodată că, aproape întotdeauna, binele se face cu efort şi e provizoriu, în timp ce răul poate fi făcut şi stând în fotoliu şi nefăcând nimic, în schimb e definitiv?): sună un prieten, o mătuşă, un tataie, o iubită, şi roagă-i să se pună duminică împotriva răului. (N.D.)
http://www.kmkz.ro/opinii/editorial/matul-cu-stampila/

| Giorgeana1994 a răspuns:

Uite de ce as vota eu iohannis si nu ponta
1 nu imi place moaca lui ponta, mi se pare un increzut arogant dar care nu este decat un mielusel in spatele marilor lupi ( aici poti citi oricare membri comunisti, inca activi in actuala viata politica )
2 toate promisiunile si tot circul electoral nu au facut altceva decat sa ma convinga ca nu e nevoie decat de o gaina pentru a vinde tara si noi tot o vindem de vreo 25 de anisori, cam asa
3 lupul isi schimba parul dar naravul ba ( a se citi presedinti diferiti la conducere aceleasi obiceiuri perfide )
4 stii vorba lui motoc din opera lui negruzzi ''prosti dar multi" parca domnul asta ponta prea ne ia pe toti de prosti, prea parca suntem sub papucelul lui
5 ca sa inclin putin, dar putin balanta, nu imi place de johannis ca e neamt ( ce rasista sunt laughing )
pai sper ca te-am ajutat in a lua decizia pe care o vei considera tu corecta
O seara buna