| anaanuc a întrebat:

Hei TPU am si eu on intrebare care este urgenta!
deci eram cu ratb si vine un controlor la mine si imi zice sa scot cardul, am scos cardul si il scaneaza si imi zice ca mai am 90 de bani pe el si ca nu l-am mai folosit de 2 luni iar eu am zis ca nu l-am mai folosit intr-adevar fiindca am mers pe jos iar cei doi colegi ai mei au confirmat atunci ea ma intreaba daca stiu cat este amenda iar eu ii zic ca nu stiu si ea imi zice ca e 50 de lei. eu o intreb daca pot sa platesc acum calatoria la care ea imi zice ca nu, trebuie sa platesc la ghiseu si atunci coboram eu controlorul si cei doi colegica sa imi reincarc cardul si m-am dus pana la bancomat sa scot bani si cand m-am intors colegii mei au zis ca s-a urcat in altautobuz.
intrebarea mea este:pe cardul meu scria numele meu si era facut dupa carnetul de note, daca ea l-a scanat si nu mi-a facut proces verbal pe loc poate sa imi trimita amenda la domiciliu?
si daca imi trimite am auzit de la o prietenaca pe zi ce trece amenda se mareste daca nu o platesti, e adevarat? EU CHIAR VROIAM SA IMI INCARC CARDUL SI CHIAR MI L-AM INCARCAT! nu vreau probleme cu nici un fel de autoritate
va rog e urgenta FUNDA!

Răspuns Câştigător
| CostaMate a răspuns:

Din cate stiu da, amenda se poate trimite la domiciliu, cat despre marirea amenzii nu am auzit inca

1 răspuns:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Procesul verbal de contraventie se poate trimite la domiciliu.
O amenda nu se mai mareste. Eventual, daca actul normativ prevede (in acest caz hotararea de consiliu local) se poate plati jumatate din minim, daca platesti in 48 de ore de la primirea procesului verbal de contraventie. Aceasta facilitate trebuie sa fie prevazuta in p.v.c.