| Parakeets a întrebat:

Hei, TPU!

Conform legislației cât este amenda pentru o mașină parcată pe locurile cu handicap? Se ia și permisul?

Și dacă acele locuri sunt mai multe și ele sunt goale, conform legislației tot nu se poate parca pe acele locuri speciale?

Și dacă să zicem cineva sesizează mașina acolo, dar poliția nu poate lua legătura cu proprietarul mașinii atunci pe loc, cum verifică un polițist că șoferul sau cineva din familia șoferului are sau nu un handicap?
Ce mă interesează pe mine, adică polițistul în lipsa șoferului, nu poate dovedi că acel om este sau nu cu un handicap, right?
Bănuiesc că de așteptat nu așteaptă, pâna vine șoferul mașinii?

22 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Conform L.448/2006, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART. 100
  (1) Următoarele fapte constituie contravenţii şi se sancţionează după cum urmează:
  g) parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate şi semnalizate prin semn internaţional pentru persoane cu handicap, cu amendă de la 2.000 lei la 10.000 lei şi ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv;"
Nu ai dreptul sa parchezi pe locuril; e respective chiar daca toate sunt goale.
Si cel care are dreptul sa parcheze pune in parbriz legitimatia de persoana cu handicap.

| Violleta2022 a răspuns:

Locurile de parcare pentru handicapati sunt locuri destinate NUMAI handicapatilor, indiferent cat de goale sunt, nu ai voie sa parchezi pe ele, fiindca este ilegal.

Persoanele care parchează pe locurile rezervate persoanelor cu handicap vor plăti din 25 iulie o amendă cuprinsă între 2.000 și 10.000 de lei, la care se adaugă și ridicarea mașinii.

https://www.wowbiz.ro/......i-20219811

suntserios
| suntserios a răspuns:

Daca ai dreptul sa parchezi pe locurile cu handicap ai si o legitimatie care iti da acest drept, legitimatie care trebuie pusa la vedere in parbrizul masinii.

| mastadont a răspuns:

Normal, șoferul trebuie să aibă o legitimație eliberată de primărie pentru acel vehicul în care se specifică că acel vehicul are dreptul să parcheze pe locurile cu handicap, acea legitimație trebuie să se afle pe bordul mașinii, ușor vizibilă prin parbriz. Dacă acea legitimație nu este la vedere atunci se consideră că locul este ocupat ilegal.

| Parakeets explică (pentru mastadont):

Jesus!
Nu mă speriați așa sad
Nu aveam unde să parchez. sad
Trist. Poate nu mi vede nimeni azi mașina acolo.
Nici nu cred că-mi permit să plătesc acea amendă.

| blackann a răspuns:

Patricia.....mai bine vinzi masina aia.

| anonim_4396 a răspuns (pentru blackann):

Corect

| Parakeets explică (pentru blackann):

Blackanne, ai vrea tu. happy

Dar ce să vezi, nu mi-au dat amendă și nu m-au prins. big grin
Am ajuns și am schimbat parcarea, cam aglomerat de la 12 în timpul săptămânii în București, la voi. straight face Mai să nu găsesc loc de parcare.

Atât de aglomerat încât la naiba nici măcar de o garare nu mai rămăsese. Însă oricum nu riscam, că de aia am și parcat acolo, că era locul drept cum prefer eu la parcări. La garare nu știu. Apoi am găsit o altă parcare din aia într-o parte și am intrat acolo și am scăpat. happy
Apoi m-au claxonat ai tăi capitaliști doar pentru că eu stăteam la rând să aștept pe alții să vireze straight face
Nu vă mai suport Blackanne. Mă claxonați mereu în Capetală, dar la mine în oraș văd că tot mai mulți veniți și vă înmulțiți, mari bucureșteni și conduceți unii-n dorul lenii pe aici. Dar acolo, la voi, îi înjurați pe toți provincialii.

Deci am așa niște nervi Blackanne. Cred că o dată o să vă bușesc, pe unii care aveți mașină de B și treceți pe la mine prin orășel. laughing) Oricum, de când cu războaiele și toate nebuniile și restricțiile, observ că tot mai mulți barosani bucureșteni și-au făcut case pe la noi prin Călărași. laughing)
Mamă, deci am așa niște nervi când văd că o să fiu invadată în acest izolat și pitoresc orășel de toți barosanii de bucureșteni, de-mi vine să calc pe cineva o dată. straight face Dar nu pot pentru că azi m-au salvat toți Sfințișorii și toate rugile mamei și God, de nu m-o prins nimeni acolo, parcată. Și mna, după o bunătate mare oferită de God, nici nu mai pot să fiu a dracului. Dar unii ați merita-o, Blackanne, de bucureșteni. laughing)
Dar na, o las moartă deocamdată că am fost salvată azi, eram cât pe aici să mă mai calce și tramvaiul. Altă nebunie, pe care nu pot să o pricep neam la voi în București. Cum naiba să nu faci stații semaforizate la virajul pe șinele de tramvai ca să nu se pupe mașinile cu ele, în timp ce virează, nu pot să pricep? Cică asigurare. Păi nu prea e ok să lași trecerea, peste linia de tramvai, a cuiva, doar pe baza asigurării personale. Acolo e cel mai bine să se pună semafoare. Semafoarele înseamnă o mult mai safe prioritate decât asigurarea personală și aprecierea personală pe trecerile de tramvai.

| blackann a răspuns (pentru Parakeets):

Patricia primarul sectorului 1!

| DeMicUnCălător a răspuns:

Ironic vorbind.
-Trebuie să fi un handicapat să parchezi la in locul handicapaților.

| TheGentleman a răspuns:

Ba da, când parchezi ești obligat să pui la vedere semnul specific de persoană cu dizabilități, la fel cum pui biletul de parcare (în cazul parcărilor cu plată)

| Parakeets explică (pentru TheGentleman):

Păi și dacă nu vine nimeni acolo să parcheze?
Tot îmi va da amenda?
Nu mai înțeleg nimic...

Poate nu mi vede nimeni mașina acolo. Sper

| suntserios a răspuns (pentru Parakeets):

Si ce daca locurile sunt libere?
Asta e si ideea sa fie libere pentru cei care chiar au nevoie de ele.

| TheGentleman a răspuns (pentru Parakeets):

Este ca la parcarea pentru poliție/salvare, Alexandra dragă. Încearcă să înțelegi că acei oameni au o viață chinuită, că dintre ei extrem de puțini au șansa măcar să încerce să conducă, deși autoturismul le-ar ușura semnificativ viața, le-ar oferi mai multe oportunități de dezvoltare profesională, așa că pentru cei puțini, faptul că dețin permis de conducere este o mare victorie. Și că nu se știe niciodată când au nevoie de parcare.

Ai încercat să te deplasezi cu bicicleta/scuterul? Este mai ușor de parcat, chiar și în spații aglomerate/strâmte

Din Călărași până în București, ai veni tu cu bicla sau scuterul? laughing)
Scuterul parcă nici nu avea voie pe autostradă sau mă rog, mopedele. Niciodată nu am reținut, care-i diferența între mopede și motociclete.
Dar mulțumesc că mi-ai reținut numele. happy
Aproape că mă flatezi. laughing) Asta așa că tot sunt impacientată până ajung la parcare, unde am lăsat mașina. Dar dacă tot am ajuns prin București, zic să mănânc ceva înainte.
Cum o vrea God, să mă cruțe sau bată. După ce că sunt săracă, amendă mai îmi lipsea să plătesc. laughing)

Cu drag laughing Așa îmi place mai nou, să mă adresez oamenilor pe nume, mai ales că trăim într-o lume rece și impersonală. Se spune că marii lideri ai lumii (cum ar fi Napoleon sau Alexandru cel Mare) li se adresa pe nume oamenilor din subordine (nu știu cât adevăr o fi în asta, dar e un mit frumos (apropo, mergi să vezi filmul după 22 noiembrie? big grin)

Mai ales că am și jucat seria Hitman și m-am simțit aiurea rău să mă aflu în pielea personajului, creat în laborator pentru a fi cel mai bun asasin din lume, să ți se adreseze numeric 'Agent 47', ba să mai ai și un cod de bare în ceafă), ca în final, după ce îți faci treaba, tot ei să te vâneze ca pe un șobolan. rolling on the floor

Așa că no way, oamenii (în special femeile) nu sunt niște numere. Ajunge... big grin

Tu parcă erai fată, right?
Chiar dacă porți un nume de gentleman laughing)

Despre ce film vorbești și ce rol ai în acest film?
Joci în el?
Atunci ce caută pe aici un star de cinema? happy

Nu sunt fată, sunt bărbat asumat, însă empatizez mult cu femeile și le susțin cauza (în clasa a 4a, în cadrul unui bal mascat, m-am costumat în fată (adică am împrumutat o rochie albă de la o prietenă, perucă din păr natural, lung și des, negru și ondulat, makeup, ojă și tot tacâmul) și am experimentat pentru câteva ore cum e să fii luată de c*r, să ți se bage mâna prin păr așa random și nu... mi s-a părut imposibil să fii fată. Bine, mi se pare și acum că este, dar iată că se întâmplă; așa că vreau să fac tot ce ține de mine să schimb aceste lucruri...

Nu am jucat în niciun film: în filmul Napoleon joacă Joaquin Phoenix, sub comanda (a se citi regia) lui Ridley Scott, iar Hitman este o serie de jocuri video big grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Asta e un semn de la Soarta ca ar fi bine sa renunti la condus, deoarece iti va aduce numai griji, nopti nedormite si zero bucurii. A renunta nu inseamna mereu slabiciune. Inseamna si tarie de caracter. Fii tare omule!

| Parakeets explică (pentru anonim_4396):

Sunt fată, de fapt. happy

| anonim_4396 a răspuns (pentru Parakeets):

Scuze. Cu atat mai mult, draga mea! Chiar vrei sa ai probleme asa mari mai tarziu la acest capitol? Nu ai vrea sa te feresti de felurite drame sau sabotaje? Noi fetele nu suntem genetic programate pentru toate treburile, precum barbatii si nu este nimic gresit, e perfect normal. E dovedit stiintific si de secole la rand ca noi nu le avem cu masinile(in acest context). Nu e o jignire, e un adevar. Eu m-as feri de condus, nu vreau sa raman lezata in vreun fel.

| Parakeets explică (pentru anonim_4396):

Păi cam ai spus adevărul laughing)
Crezi că eu de când am avut permis n-am simțit și mai mult lipsa unui bărbat și (oricât de misandră aș fi eu) la condus și la mașini am simțit lipsa unei mâini și a unui cap bărbătesc.

Dar oricum asta e, știam Dumnezeu de ce mi-a dat permis. happy Ca să aflu si rolul bărbatului în această societate. Până la codus și poate ridicat și procreat, mereu m-am întrebat, ce naibi de rol o avea bărbatul în lumea asta?
Abia după permis și condus am aflat. laughing)