Curs gratuit poti face doar daca esti in somaj platit sau neplatit in caz contrar il platesti
Deci spui că dacă lucrez, voi plăti cursul?!
Dar deci pot face altul, chiar dacă am mai făcut unul, nu?!
Gratuit numai daca esti somer.
Dar nici aici: https://www.anofm.ro/......-de-munca/ nu am inteles daca ai dreptul la doua cursuri gratuite sau nu. Cel mai bine intrebi direct la AJOFM.
Si eu am facut doua cursuri gratis prin ei, atat ca nu trebuie sa ai loc de munca sau sa ai vreun venit, mergi la finante =dupa venit, la notar declari ca nu ai venit si apoi la fortele de munca, eu am facut in IT
Cred ca numai poti face curs gratuit, doar cu plată mai ales ca acum ai un job, ei te au ajutat atunci cand erai someră sa faci curs gratis, acum cu cursul facut la ei ai un job, alte cursuri daca faci sunt pe bani.
Păi lucrez, da, dar nu pe baza cursul lor ci pe baza liceului. Adică ce vreau să spun e că eu nici nu am profesat în meseria oferită de ei, adică cofetar ci lucrez pe baza liceului ca învățătoare. Dar da, așa știam și eu, că ar sta lucrurile, că dacă ai făcut la ei cursuri gratis, pe următoarele le plătești. O să mă interesez la ei, mersi.
Gratis, vrei să spui?!?!?! :o
Sau te referi doar la faptul că pot face prin forțele de muncă câte vreau, dar doar primul gratis, restul cu bani?
În IT?! Really?! :o
M-ar interesa și pe mine. Deși voiam cu totul altceva deocamdată. )
In IT am încercat un curs gratis în online, dar nu m-am ținut de el, căci mi se păreau nebuloase codurile alea. Bine codurile in sine nu erau grele, căci până la urmă erau niște cifre și litere și semne și o memorare simplă, dar erau denumiri în engleză și cum nu știu engleza bine, mi-a fost destul de greu să le rețin și aia a fost. Am renunțat, oricum era gratis și nu ne condiționa la nimic de plată. ) Dar nu știam că și forțele de muncă au cursuri în IT. :○
Cât de venituri, acum am venituri, ca lucrez. Dar nu-i bai, tocmai din bani vreau să mă axez pe cursuri, mai ales aș fi vrut anul ăsta cât nu am altele pe cap că din vară vreau din nou să mă înscriu la facultă și taxa e destul de scumpă. Însă voiam să știu sigur dacă nu cumva se poate și gratis ) zic să nu cumva să pierd această oportunitate dacă totuși aș fi avut-o.
)
Însă cred că o să caut în privat, dacă ăștia la forțele de muncă nu ar avea cursuri și de după amiază, mai ales că pe cursul care vreau implică multă tehnică și parte concretă de lucru și nu aș dori să dau bani doar pe diplomă ci mai mult să învăț cum să fac eu apoi pe cont propriu munca asta.
Doar că să văd că deocamdată sunt cu chitara și cu hipnoza și mi se cam duc toți banii pe astea + coli pentru fișele elevilor și tot ce pun la clasă pentru amenajarea clasei + mâncarea care eu una mă înfior, cum de la zi la zi, parcă tot mai mult dau pe mâncare. Acum 2 ani îmi luam o masă sau o gustare faină cu 20, 30 de lei, vreau să zic un suc + desert + ceva de ronțăit sau chiar o prăjitură, acum îmi iau cu 50 de lei aceleași produse pe care le luam acum 2 ani, astea așa doar alea de ronțăit și desertul, dacă mai adaug și fructe, 1 lapte sau mna ce mai iei răcituri pentru casă, pe puțin 100, 200 de lei pe zi. Mă înfioară toată această creștere de prețuri.
Dar chiar măi Ray, ca o curiozitate, nu mă înjura. ) Dar chiar sunt curioasă dacă în zona asta se găsesc joburi. Tu lucrezi în domeniul ăsta IT dacă ai făcut curs de așa ceva?!
Mă bătea și pe mine gândul să mă reprofilez pe așa ceva, dar doar că dacă nu am siguranța că găsesc aopi job, degeaba, mai ales că aș invăța totuși ceva ce nu-mi place.
Și eu am făcut curs de cofetar și după ce am finalizat cursul, am realizat că nu-mi place această meserie. Dar nu meseria în sine, că tocmai eu făcusem curs ca să fac artă chipurile, dar am realizat că e muncă de echipă și că munca în echipă nu-mi place.