| blackbone1776 a întrebat:

Hei TPU, de ce este China catalogata ca avand un regim de stanga? Are companii care nu sunt conduse de stat si oameni extraordinar de bogati care nu fac parte din partid.

8 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

China are un regim politic autoritar spre totalitar, care imbina o politica teoretica de stanga cu o economie tip aproape capitalist.

| mihai69 a răspuns:

Nu cred să existe în PRC vreun bogătan fără legături strânse cu CCP.

| doctorandus a răspuns:

Ideologia lor e marxista, dar in realitate sunt aproape de fascism.

| Drimmero a răspuns:

Nu exista oameni extraordinar de bogati care sa nu aiba nici cea mai mica legatura cu politicul, pana si Elon Musk e bagat bine de tot in politica, fondurile babane vin de acolo, sau dau alt exemplu, nu exista oligarh rus care sa fi facut avere intr-un mod onest, toti dar absolut toti sunt creatia lui putin, s-au imbogatit fiind mana dreapta a tarului moscovit.

Cat despre china, nu-mi vine sa cred ca lumea inca mai intreaba de ce sunt considerati o tara cu regim de stanga, colcaie ditamai comunismul la ei, e putin mai liber fata de fratiorii din sud-est dar doar in aparente, in fond e acelasi regim jegos.

| Dismally a răspuns:

Normal, e o tara comunista, un comunism mai deschis putin, nu extrem cum e prin Coreea de Nord dar tot comunism este.

Răspuns utilizator avertizat
| LordCristobal a răspuns:

E catalogata ca regim de stanga deoarece comunismul este o ideologie politica de extreme stanga.Si China e una dintre putinele tari coministe din lume.
Bine nu mai e comunismul ala dur cum a fost pe vremea lui Mao acum e un comunism amestecat cu capitalism.Dar economia in mare parte e controlata de stat iar oamenii aia bogatasi chiar daca nu sunt membri de partid tot au legaturi puternice cu Partidul Comunist ca sa supravietuiasca.

| carevaescu a răspuns:

Greu de categorizat. In unele sensuri e de stanga, in altele de dreapta. Iarăși in altele nici nu conteaza, e un regim totalitarian.