| k1NNNdeR a întrebat:

Hei TPU, un prieten de-al meu are o problema majora, de curand s-a bagat intr-o gasca si gasca asta ca sa faca rost de bani a vorbit cu un om si acel om le-a zis ca daca gasca ii sparge masina fiecare primeste 50 de lei, pana aici totu' bine si frumos doar ca intr-un fel ( n-am idee cum ) s-a aflat de chestia asta si unul din cei din gasca a fost prins, prietenul meu e ok deocamdata, tin sa mentionez ca are 13 ani si ca la vandalizarea masinii nu a contribuit, doar a stat de sase, daca cumva este prins si el sau este dat in gat de ceilalti ce pedeapsa poate primi prin lege?

Răspuns Câştigător
| JohnnyBi a răspuns:

Dosar penal pentru complicitate la infractiune, fiind minor scapa cu amenda/avertizare, depinde de ce hotaraste judecatorul de drepturi si libertati in urma rechizitoriului procurorului. fiind minor si doar pentru ce a facut nu cred ca va fi inchis intr-un centru specializat pentru minori, eventual munca in folosul comunitatii intre 50-200 ore

3 răspunsuri:
| MikiMIHAI1324 a răspuns:

Cred ca ori amenda ( sau despagubirea ) ori scoala de corectie
Dar nu stiu sigur dar cel mai bine zii sa iasa sau sa dispara din gasca ca isi risca pielea rau de tot mai ales daca ii vede vreo echipa de police

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu doar ca nu e bine educat dar vreau sa te intreb ce rasa de animal este?

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Fiind minor sub 14 ani prietenul tau nu raspunde penal si nici contraventional.
Eventual pot fi amendati parintii pentru lipsa de supraveghere, daca proprietarul masinii face plangere.