| David765 a întrebat:

Hei! Un dezvoltator imobiliar poate redenumi, după bunul plac, strada din zona unde construiește un bloc?

9 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Denumirea sau redenumirea unei strazi se poate face doar de catre Consiliul local al unitatii teritorial-administrative (comuna, oras, municipiu).
O alta persoana juridica sau fizica poate face doar propunerea de nume si nu este legal sa-i dea un nume sau sa schimbe numele existent.

| darrio2007 a răspuns:

Nu.

Răspuns utilizator avertizat
suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu.

| Brizbriz a răspuns:

Neoficial, cui ii pasa
oficial, IN NICI UN CAZ

insa chestia cu oficialul e ca uneori e ignorat la greu, de ex. la aeroportul international Bucuresti i se spune in continuare Otopeni si nu cum l-a redenumit IMBCILUL care l-a redenumit ca asa i-a venit lui pe chelie intr-o dimineata (nici macar nu stiu noul nume, si nici nu ma intereseaza)

| mi25 a răspuns:

Conform legii, reteaua de drumuri si denumirea acestora dintr-o localitate se stabileste odata cu intocmirea sau actualizarea PUZ-ului, printr-o hotarare a Consiliului Local.
Intre actualizarile PUZ-urilor se pot emite hotarari ale Consiliilor locale cu acosdarea sau schimbarea denumirii unor strazi.

| RefinedStrings a răspuns:

Doar administratorul de drumuri si poduri impreuna cu primaria pot face asta, si numai dupa ce publica initiativa in Monitorul Oficial.

Pe scurt. dezvoltatorul imobiliar, nu!

| mi25 a răspuns (pentru RefinedStrings):

Administratorul de drumuri si poduri nu da denumiri arterelor de circulatie.