In Codul Penal nu am gasit prevederile dar am gasit ceva de pe net "Conform unor Ordonante de Urgenta emise de guvern
ART. 3
(1) Constituirea unei organizatii cu caracter fascist, rasist sau xenofob se
pedepseste cu închisoare de la 3 la 15 ani si interzicerea unor drepturi.
(2) Cu aceeasi pedeapsa se sanctionează si utilizarea în public a
simbolurilor fasciste, rasiste sau xenofobe."
Problema e ce inseamna in public din punct de vedere juridic, discutia e aici lunga, insa sa porti de exemplu la scoala sau pe strada sau la scoala nu ai voie, in caz contrar, teoretic, poti fi condamnata la o pedeapsa cu inchisoarea intre limitele aratate mai sus. Daca tu porti tricoul acasa la tine sau la rude, sau la un prieten la o zi de nastere atunci nu e nici o problema.
Teoretic daca ai purta un asltfel de semn in loc public si te-ar reclama cineva sau te-ar vedea un politist ar trebui sa iti faca dosar penal si sa se demareze urmarirea penala dar practic chiar nu cred ca ai pati nimic. Daca si sub 14 ani nu raspunzi penal, daca ai intre 14-16 ani doar daca se dovedeste ca ai discernamant, daca ai peste 16 raspunzi penal deci ai putea fi pedepsita.
Da, este ilegal, daca politia te vede cu un astfel de semn nazist, poti lua amenda foarte mare!
Deoarce este ilegal sa incurajezi / promovezi semnele astea naziste, mai mult detaliat ti-a scris trance!
Se simt evreii discriminați și insultați. Vezi ce s-a întâmplat cu holocaustul! Iar eu nu cred că nu ai avea voie să porți.
Din nefericire este ilegal, totusi in india este considerat simbol religios(dar sa nu fie pe un funda rosu intr-un cerc alb)
Da prin lege este ilegal. Uite si legea
http://www.clr.ro/Rep_dil_2002/..%5Crep_htm%5CL107_2006.htm