Conform Codului muncii, rep. in 2011, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART. 252.
(1) Angajatorul dispune aplicarea sancţiunii disciplinare printr-o decizie emisă în formă scrisă, în termen de 30 de zile calendaristice de la data luării la cunoştinţă despre săvârşirea abaterii disciplinare, dar nu mai târziu de 6 luni de la data săvârşirii faptei."
Daca e peste 6 luni de la data savarsirii faptei, mai poate fi sanctionata o persoana
In mod legal nu mai poate fi sanctionata si, daca este sanctionata, poate obtine anularea sanctiunii in justitie.
Nu exista timp standard pentru asa ceva. Depinde strict cat dureaza ancheta interna si in cat timp se decid sefii aia mari care nu isi misca fundurile de pe scaune toata ziua ce sanctiune sa aplice la muritorii de foame care lucreaza pe salariu minim. Poate dura 24h sau poate dura luni intregi.
Eu am inteles din codul muncii ca ar fi 6 luni. las articolul la care fac referire Articolul 252
(1) Angajatorul dispune aplicarea sancțiunii disciplinare printr-o decizie emisă în formă scrisă, în termen de 30 de zile calendaristice de la data luării la cunoștință despre săvârșirea abaterii disciplinare, dar nu mai târziu de 6 luni de la data săvârșirii faptei.
" Eu am inteles din codul muncii ca ar fi 6 luni " Din articolul pe care tu singur/a l-ai pus cu copy paste, scrie faptul ca angajatorul poate aplica sanctiunea disciplinara imediat de la luarea la cunostinta a faptei respectiva, dar nu mai tarziu de 6 luni.
anonim_4396 întreabă: