Întrebare recomandată | KSD a întrebat:

Hello TPU. pot iesi din tara cu un adult doar cu buletinul(slovacia), sau imi trebuie imputernicire de la mama? mentionez ca am 17 ani. funda

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Conform Legii nr.248/2005 ai nevoie de cartea de identitate (nu buletin) si de o declaratie a ambilor parinti, autentificata de un notar public, prin care isi dau acordul sa pleci in Slovacia si indica un insotitor major, poate fi si soferul masinii cu care mergi. Acesta are nevoie de certificatul de cazier judiciar.

10 răspunsuri:
| zdrangoi a răspuns:

Da, iti trebuie, asta pana la 18 ani cand esti major/a.

| stlucian a răspuns:

Pana la 18 ani imputernicire LEGALIZATA la notar!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dap iti trebuie imputernicire.

| ion933 a răspuns:

Da iti trebuie imputernicire

| xDirectioner5 a răspuns:

Iti trebuie acordul ambilor parintii ca sa poti parasii tara.

| Kenzorel112 a răspuns:

Iti trebuie imputernicire de la mama daca pleci cu tatal si invers. Buletinul iti trebuie neaparat ori pasaport, trebuie document care sa contina datele tale si poza ta apoi imputernicirea dupa ce va vedea ca nu esti major. Succes ti-am dat datele care esti interesat.

| Lya15Bya a răspuns:

Ai nevoie de imputernicire pe persoana cu care te duci(sa fie adult) de la notar si semnata de parintii tai, si eu am fost vara trecuta in Spania la unchiul meu, singura, dar am facut imputernicire pe sofer!

| mihaelapaula26 a răspuns:

Da iti trebuie. si eu am fost anul asta, luna trecuta in excursie cu scoala si mi-a trebuit acordul parintilor.te duci cu ei la notar si acolo o sa iti semneze ei ca sunt de acord ca te lasa sa iesi din tara avand cineva grija de tine. cam atat. sper ca te-am ajutat happy

| SergiuBota a răspuns:

Da iti trebuie imputernicire cu persoana cu care iesi din tara

| Amyr_Laurentiu_Hasan-Oancea_1996 a răspuns:

KSD, ai nevoie de imputernicire de la unul din parinti, altfel nu poti iesi. Sau de la tutorele legal, m-am confruntat si eu cu aceeasi problema.