Conform Legii nr.248/2005 ai nevoie de cartea de identitate (nu buletin) si de o declaratie a ambilor parinti, autentificata de un notar public, prin care isi dau acordul sa pleci in Slovacia si indica un insotitor major, poate fi si soferul masinii cu care mergi. Acesta are nevoie de certificatul de cazier judiciar.
Iti trebuie imputernicire de la mama daca pleci cu tatal si invers. Buletinul iti trebuie neaparat ori pasaport, trebuie document care sa contina datele tale si poza ta apoi imputernicirea dupa ce va vedea ca nu esti major. Succes ti-am dat datele care esti interesat.
Ai nevoie de imputernicire pe persoana cu care te duci(sa fie adult) de la notar si semnata de parintii tai, si eu am fost vara trecuta in Spania la unchiul meu, singura, dar am facut imputernicire pe sofer!
Da iti trebuie. si eu am fost anul asta, luna trecuta in excursie cu scoala si mi-a trebuit acordul parintilor.te duci cu ei la notar si acolo o sa iti semneze ei ca sunt de acord ca te lasa sa iesi din tara avand cineva grija de tine. cam atat. sper ca te-am ajutat
KSD, ai nevoie de imputernicire de la unul din parinti, altfel nu poti iesi. Sau de la tutorele legal, m-am confruntat si eu cu aceeasi problema.