anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hey!
Daca la inceput de clasa a 9-a (anul trecut) am semnat un "contract", sa ii spunem asa, prin care am acceptat sa port uniforma, se poate scadea media la purtare sau sa se puna absente pe toata ziua daca pe sub ea am colanti sau blugi?
Deasemenea specizez faptul ca nu ma schimb de ea in scoala dar, daca as face asta, totusi se pot pune absente? pana la urma daca trebuie sa parasesc incinta de ce sa se puna? Am pus aceasta intrebare pentru ca la multi elevi li s-au scazut media la purtare cu un punct pentru ca au avut pe sub uniforma colanti sau blugi. Am incercat sa le explic profesorilor, chiar si directorului ca nu e normal, nu are acest drept pentru ca avem uniforma pe noi, am semnat pentru purtarea ei, deci ce importanta are ca avem alte haine pe sub ea? In scoala suntem obligati prin acel "contract" sa o purtam, dar cand parasim incinta?

Răspuns Câştigător
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Din moment ce ai SEMNAT acel Regulament de Ordine Interioară al liceului, eşti OBLIGATĂ să-l respecţi!
Deci, în incinta şcolii, eşti obligată să porţi uniforma!

Dar, dacă acea uniformă NU include şi o pereche de ciorapi/colanţi ( sau pantaloni ), atunci ai DREPTUL să porţi ORICE fel de colanţi/pantaloni pe SUB uniformă!

NU au dreptul să vă scadă nota la purtare ( sau să vă treacă absenţi ) pentru acest motiv!

Toate cele bune.

7 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu se poate da un raspuns corect fara a sti ce scrie un regulamentul liceului tau referitor la portul uniformei.
In mod normal, in afara liceului, nu exista obligatia de a purta uniforma.

| cosmina92 a răspuns (pentru Ioandelasal):

Citez " Se poarta uniforma stabilita de scoala. In caz contrar, sunt obligati sa se mute la o alta scoala. "

| Ioandelasal a răspuns (pentru cosmina92):

Atunci trebuie sa porti uniforma si nimic altceva.

| cosmina92 a răspuns (pentru Ioandelasal):

De ce nu? Daca ar fi cum spui tu ar trebui sa port doar pantalonii de stofa prin care se vede tot si sacoul fara nimic altceva, deoarece aceasta este uniforma, nu?
Este absurd, mi se cere sa port uniforma, cat timp aceasta este purtata, in rest nu este problema mea?

| neutrino a răspuns:

Regulamentul, bun sau rau, trebuie respectat in totalitate si in conditii contrare, profesorii au dreptul de a nu te primi la ore si sa-ti puna absente. In afara scolii ai dreptul sa te imbraci asa cum vrei.

| cosmina92 a răspuns (pentru neutrino):

Idea era ca purtam uniforma, dar pe sub ea avem colanti si cand parasim incinta ramanem doar cu colantii. Insa, ne contoleaza si daca vede ca avem colanti sau blugi se intampla ce am spus mai sus si nu mi se pare corect atata timp cat in incinta purtam uniforma.

| Otto2014 a răspuns:

N-ai voie cu colanti sau blugi.
In afara liceului se poate purta.