| elNino212 a întrebat:

Hey, dupa cum am mai pus intrebari in legatura cu asta, am ajuns intr-un stagiu la care am nevoie de un sfat. Ai mei sunt divortati, in urma cu aproape un an taicamiu a donat jumatatea lui de casa mie, iar acum eu si mama suntem singuri proprietari, el neavand dreptul de a locui in casa. Ulterior am aflat ca pentru a putea scapa de el din casa este nevoie de un ordin de evacuare. Bun, am fost, l-am facut si pala. Dupa care era vorba ca am nevoie de un executor judecatoresc pentru a-l putea evacua, dar altcineva mi-a spus ca daca am decizia judecatoreasca definitiva si irevocabila in legatura cu evacuarea lui din casa pot foarte bine sa schimb iala si sa il las afara, iar daca va veni politia doar ii arat actul. Acum ce e cel mai indicat sa fac? Sa schimb iala sau sa angajez executor? Pentru mine suna mai okay treaba cu iala deoarece nu am o situatie materiala extraordinara. Multumesc anticipat.

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu spui un detaliu important: tatal tau nu si-a pastrat uzufructul viager (dreptul de a locui in casa pe perioada vietii)?
Daca nu a fost inclusa in contractul de donatie aceasta prevedere poti proceda cum spui tu, schimband iala, este cam pe langa lege dar nu o incalci expres, avand in vedere ca tatal tau ar trebui sa respecte hotararea judecatoreasca si sa plece de bunavoie din casa.
Daca si-a pastrat uzufructul viager si acesta nu a fost anulat de instanta demersul legal este prin intermediul executorului judecatoresc. Numai bine!

| elNino212 explică (pentru Ioandelasal):

El nu si-a pastrat uzufructul viager si nici nu va pleca de buna voie. Plus ca nu are nici buletin deoarece contractul de casa e la mine si nu i l-am dat.

| Ioandelasal a răspuns (pentru elNino212):

Atunci poti proceda cum crezi.

6 răspunsuri:
| fulgerul a răspuns:

Cred ca donatia nu are puterea unui act de vanzare cumparare si din cate imi aduc aminte, intr-un act de donatie exista niste clauze, printre care si una prin care una din parti nu le respecta donatia poate fi anulata.Mai citeste odata actul de donatie.Nu cred ca exista cineva care sa-si taie singur craca.

| gicaputinica a răspuns (pentru fulgerul):

Si eu ma gandesc la asta!
Oare tatal a fost asa de prost si a donat jumatate din casa fara nimic?
Poate se bazeaza pe ceva, daca nu vrea sa plece.

| dulcikaaa a răspuns:

Af fi o idee buna sa o dai la pace cu taictu( si ai mei au divortat dar se inteleg super de dragul meu) dar si cu iala merge Bafta

| cata1angel a răspuns:

ELnino parerea mea despre situatia in care te afli este urmatoarea ai dreptate cu yala adica nu are ce sa iti faca daca spui ca ti-a donat jumatate din casa deci cel mai simplu este sa schimbi yala si astfel nu mai cheltuiesti bani dar te-ai gandit bine merita chiar sa il dai afara din casa totusi este tatal tau adica nu te judec probabil ai motive dar... totusi si parintii mai sunt divortati si te inteleg dar mai gandeste-te fundita te rog te pupicesc