Partea vatamata are dreptul la avocat din oficiu doar daca se constata ca nu isi poate face singura apararea, in acest sens sunt prevederile art.173, alin.3 Cod procedura civila, citez:
"ART.173.(3) Cand organul judiciar apreciaza ca din anumite motive partea vatamata, partea civila sau partea responsabila civilmente nu si-ar putea face singura apararea, dispune din oficiu sau la cerere luarea masurilor pentru desemnarea unui aparator." In celelalte cazuri nu este obligatorie numirea unui aparator din oficiu si, de obicei, nici nu este necesar. Daca te-ai constituit parte civila procurorul va face referire la aceasta in rechizitoriu si concluzii si va cere obligarea inculpatului la plata, in baza probelor administrate.De avocat este nevoie doar cand situatia este mai incurcata ori se cer daune morale, care sunt subiective. Numai bine!
Sigur ca primest un avocat din oficiu. Dar sa nu te astepti ca respectivul avocat sa se chinuie prea tare sa castige procesul, pentru ca, daca nu dai ceva, n-ai nici o sansa, ca asa e la noi...
Sigur ca primesti un avocat din oficiu. Dar sa nu te astepti ca respectivul avocat sa se chinuie prea tare sa castige procesul, pentru ca, daca nu dai ceva, n-ai nici o sansa, ca asa e la noi...
Daca nu este proces civil atunci tu, fiind partea vatamata, va trebui sa fi reprezentata de procuror? Adica de fapt statul va fi reprezentat de procuror si tu esti chemata ca martor din partea acuzarii? Trebuie sa vezi in ce scop ai fost citata, banuiesc ca esti chemata ca martor a acuzarii. Nu este nici un telefon pentru informatii la tribunal?
Inculpatul sau reclamatul are drept la aparator din oficiu fara a da bani daca solicita in mod expres.Tu trebuie sa-ti platesti unul.O sa fii intrebata daca ai aparator. Poti solicita un termen ca sa-ti iei unul.