Colega, impotriva cu un parinte, sa faca plangere penala prealabila pentru hartuire, in scris, si s-o depuna la politie. Conform Codului penal, citez:
"ART.208.Hărţuirea
(1) Fapta celui care, în mod repetat, urmăreşte, fără drept sau fără un interes legitim, o persoană ori îi supraveghează locuinţa, locul de muncă sau alte locuri frecventate de către aceasta, cauzându-i astfel o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.
(2) Efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanţă, care, prin frecvenţă sau conţinut, îi cauzează o temere unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate."
Plangerea trebuie sustinuta si prin probe, in acest caz martori.
Sa vorbeasca cu parintii sa angajeze o firma de paza si protectie. Sa explice situatia si faptul ca ar vrea situatia rezolvata.
Vor stii aia ce sa faca.
Din pacate, in legislatia romaneasca nu exista o lege care sa incadreze acel termen de 'hartuire'. Singura solutie ar fi, in opinia mea, sa -i faca o poza (fara sa fie vazuta sau sa roage pe cineva sa -i faca), sa lase la politie poza cu individul, sa ceara sa fie protejata de acest individ, sa incerce sa afle cine, cum se numeste persoana (daca va mai fi abordata).Sa incerce sa-i explice ca procedura lui de urmarire permanenta o streseaza, sau sa roage politia sa faca acest lucru.
Politia va face ceva in mod sigur, sa scape de obsesia asta. Daca este un scrantit, politia isi va da seama si va gasi o metoda sa-l atentioneze sau sa-l aresteze (dupa caz).
33lasuta întreabă: