| Manutzzu a întrebat:

De la cati ani poti avea dosar penal... va rog nu raspundeti numai daca stiti sigur... Dau Fundawinking

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Conform Codului penal minorul sub 14 ani nu raspunde penal iar cel intre 14-16 ani raspunde penal doar daca se constata ca a avut discernamant la comiterea faptei. Abia cel peste 16 ani raspunde penal pe deplin, cu precizarea ca limitele pedepsei se reduc la jumatate pentru minori iar pedeapsa penala poate fi inlocuita cu o masura educativa, incepand de la mustrare si pana la internarea intr-un centru de reeducare. Numai bine!

6 răspunsuri:
| cosmasavoare a răspuns:

Depinde de fapta pentru ca te poti inscrie intr-o scoala de corectie chiar daca nu ai 14 ani iar cand indeplinesti 14 ani mergi la mititica! Sfatul meu este sa te feresti de prbleme, eitale cat de mult poti si cere sfaturi unui cadru din sistem nu pe un site de socializare aici sunt doar pareri! STai departe de Probleme!

| Vulvatron a răspuns (pentru cosmasavoare):

Nu pot sa imi dau seama daca ai raspuns la misto sau nu laughing

| roby23 a răspuns:

14 ani 100%

| Pisiiiii a răspuns:

Bună, eu am avut o problemă cu un băiat de clasa a 8a care mi-a rupt piciorul.Eu îi puteam face dosar penal, deoarece a fost intenționat.În legătură cu întrebarea ta.Dosarul penal se poate ''înființa'' de la 14-sprezece ani:].Pa, pa!:*

| Razvanut7 a răspuns:

14 ani, te asigur happy

| Dumitru_Dinu_1988 a răspuns:

Hai sa mori tu bai nebunule ce esti/////////