Depinde foarte mult de cupluri. Deseori oamenii care se iubesc simt nevoia sa-si apartina, sa devina in fata tuturor o familie. Practic devin in fata legii (prin casatoria civila), in fata lui Dumnezeu (prin cununia religioasa) si in fata comunitatii (prin participarea acestora la evenimentele de mai sus).
Din punctul meu de vedere (femeie cu casnicie fericita de 7 ani), casatoria este buna si ne face bine. Iti voi spune ce bine mi-a facut mie: in fata tuturor suntem o familie acum, nu un cuplu oarecare; taina cununiei primita in biserica ne-a schimbat amandorura perceptia despre relatia noastra, in sensul ca acum o tratam cu mai multa responsabilitate, suntem mai constienti de valoarea ei si de importanta respectului reciproc; juramintele depuse de amandoi in biserica, cu mana pe Biblie sunt mai puternice decat juramintele implicite si explicite pe care ni le facusem deja si ni le facem in fiecare zi (stiu ca sotul meu ma va respecta si nu ma va insela fiindca ma iubeste, dar stiu si ca daca aceasta iubire va trece, cumva, nu ma va insela cat timp vom fi casatoriti fiindca a jurat in biserica si este un om moral); relatia noastra a fost expusa judecatii comunitatii si a devenit un exemplu pentru alti tineri de viata monogama fericita; am respectat traditia (intelepciunea dobandita cu varsta mi-a aratat ca traditiile sunt rezultatul unei experiente de secole si, prin urmare, ne ajuta mult daca suntem suficient de inteligenti sa le intelegem si sa le urmam); daca vom avea copil, acesta va sti toata viata ca s-a nascut intr-o relatie binecuvantata de lege, biserica si oameni (asa cum ne-am nascut si noi), iar asta nu este deloc putin lucru.
Tu zici ca ne-ar stresa aceasta casatorie, eu iti spun ca pentru noi a fost doar un factor de stabilitate si fericire.
daca dragostea ar trece si ne-am hotari sa ne despartim? Durerea pierderii unei asemenea iubiri ar fi atat de mare incat micile probleme legale legate de divort ar trece absolut neobservate.
Oamenii nu suporta monotonia.De aceea organizeaza evenimente care raman in memoria lor si in acelasi timp contribuie la masurarea timpului.Ele nu sunt insa obligatorii. Daca aceste evenimente iti displac poti gasi o partenera care sa-ti impartaseasca punctul de vedere.
Din cate vad nu prea intereseaza pe nimeni intrebarea ta dupa nr. de raspunsuri.Iti raspund eu simplu. Datorita gandirii si inteligentei specifica acestui animal.Omul.
Gandesc prea mult? XD
Mersi oricum macar pentru un raspuns.
Pentru putin.