| RobertHonciu a întrebat:

Http://portal.just.ro/......Dosar.aspx

Dosarul meu e grav? Mentionez ca nu am amenintat pe nimeni cu briceag sau am taiat doar la prins cu el... si cam cat dureaza pana se inchide e proces din ala lung? care dureaza? am 16 ani

5 răspunsuri:
| alessia5158 a răspuns:

Nu este grav!--- banuiesc ca, deja, ai primit pedeapsa pentru fapta de a purta briceagul fara drept (amenda+confiscarea briceagului).
In dosarul din link-ul dat, Parchetul nu a facut altceva decat sa sesizeze instanta cu propunerea de confiscare a acelui briceag( adica, parchetul cere aprobarea instantei pentru confiscarea obiectului). Daca instanta aproba confiscarea, obiectul nu iti va fi innapoiat--- daca nu aproba confiscarea, obiectul iti va fi innapoiat. Cel mai probabil este ca instanta sa fie de acord cu confiscarea.

| mihai69 a răspuns:

Art. 315 înseamnă că s-a clasat cauza principală (probabil port ilegal de armă albă) și în funcție de soluția respectivă ți se va reține sau nu briceagul confiscat. Nu ai nevoie de avocat. (Dar nu e nici interzis să fii reprezentat).

| RobertHonciu explică (pentru alessia5158):

Nu mi-a dat nimic maine dimineata trebuie sa ma prezint la tribunalul sectorului 4... faza e ca mai mult de o amenda nu are ce sa-mi faca nu? si amenda daca nu o platesc?

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Asta nu este nimic, nu vei primi nici o pedeapsa penala, doar ca instanta se va pronunta asupra confiscarii briceagului.