suntserios
| suntserios a întrebat:

Https://www.biziday.ro/......eferendum/

Referendum pentru familie sau modalitate de a cumpara cu 20mil euro voturile unor panicati ca vor lua o mataranga in fundulet

50 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Ioandelasal):

O sa pierdem toti. 20 de milioane de euro pentru un referendum absolut inutil.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Lion56):

Doamne fereste de educatie sexuala! https://www.hotnews.ro/......tswana.htm NA MAH, CU PITA. Aleluia, amin, baga-v-atz crucea in spate!

| Yurisa a răspuns:

Nu inteleg de ce ar exista un referendum pe tema asta, si mai grav mi se pare atitudinea unor primari/viceprimari/oameni cu o anumita influenta pe baza acestui subiect. Oameni din partidul de la guvernare ii denigreaza pe cei din senat care se opun acestei idei de a schimba definitia familiei. Indiferent de ce parte esti nu cred ca defaimarea in mod public, pe Facebook, in presa aduce vreun beneficiu (ma refer la un psd-ist care ii injura ca la usa cortului pe cei din usr care se opun, ca sa fiu mai precisa). Lumea ar trebui sa se duca la vot deoarece traim intr-o tara, o comunitate si nu e loc de individualism in aceste circumstante. Eu as vota la acest referendum daca as avea posibilitatea, inca nu stiu daca am nevoie de viza de floatant.
In fine, cred ca tara are probleme mai mari decat definitia familiei in Constitutie. Oamenii mor de foame si de boli, dar deja ne gandim pe ce gaura si-o baga unii la ei acasa laughing

suntserios
| suntserios explică (pentru Yurisa):

Daca nu esti de accord cu referendumul de ce te ai duce sa votezi?
la ce mentalitati exista in Romania nu e posibil sub nicio forma sa se voteze impotriva modificarii constitutiei. Doar prin lipsa de cvorum, adica sub 30% din populatie sa voteze se poate impiedica

| Yurisa a răspuns (pentru suntserios):

Sunt de acord cu referendumul, dar nu cred ca e imperios necesar in acest moment

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru suntserios):

Asta cu - nu sunt de acord, nu mă duc să votez - e una din cele mai urâte amintiri din era Băsescu.
În 2016 majoritatea n-au fost de acord cu niciun partid apoi ați început toți să plângeți că nu vine lumea la vot

suntserios
| suntserios explică (pentru anonim_4396):

Votul meu contra nu va conta
lipsa mea la referendum va conta.

La alegeri politice nici nu se pune problema de a nu merge la vot. E alta treaba acolo

anonim_4396

Oricum va fi cvorum.
Se face duminica, la toate slujbele din țară oamenii vor fi îndemnați să meargă la vot și se face pe noua lege a referendumului

| SG1995 a răspuns (pentru suntserios):

Exact pe asta se bazează acest referendum impecil. O isterie socială, milioane de oamenii isterici că... ne invadează gay. Trist! Trăim undeva prin evul mediu în 2018.

Păi e ceva deja ilegal asta, doar idioți vor să le interzică oricărui individ care a avut vreun dosar să mai candideze în mod definitiv. Am semnat și eu, până să conștientizez că respectiva inițiavă este o impecibilitate din moment ce asta e precizat deja în lege...doar că există o perioadă de timp când se aplică chestia asta nu toată viața.

suntserios
| suntserios explică (pentru SG1995):

Este ilegal? Atunci cum avem un președinte al camerii deputaților condamnat definitiv?

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru SG1995):

Nu se interzice definitiv, se interzice în perioada de probă.
Judecătorul oricum poate să-ți interzică și acum dacă consideră.
Singura diferență e că ei vor să fie explicit interzis, nu doar la decizia judecătorului

anonim_4396

Pentru că instanța a decis că pentru că unui om i-a trecut prin cap cu o zi înainte de referendum să-i premieze pe cei care participă și a discutat ideea asta cu niște colegi de partid, iar a doua zi s-a răzgândit și a renunțat la idee, nu-i poate fi interzis să candideze.
Adică era prea mult pentru cineva care făcuse fix NIMIC să-i ia și dreptul de a candida

Pentru că Dragnea de exemplu nu avea dosar când a fost ales.

suntserios
| suntserios explică (pentru SG1995):

Presedintele camerei deputatilor nu se alege. Si era condamnat cand a luat functia aia.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru SG1995):

Ba avea o condamnare, pentru fix ce am scris eu mai sus, în mizeria aia de dosar al Referendumului, pentru o idee pe care n-a pus-o în practică. Un proces stalinist demn de scrierile lui Orwell unde exista poliția gândirii.
Și mai sunt ăia de la Realitatea care spun că e condamnat pentru că a adus morți la vot și a fraudat votul...dar poți să nu te lași mințit și să citești motivarea condamnării.
Și președintele camerei deputaților e ales de către deputați, a fost ales în prima zi de funcționare a noului legislativ.

suntserios
| suntserios explică (pentru anonim_4396):

Doua instante l au condamnat. Tu, un user de pe TPU nu faci dreptate. Si nu mai folosi cuvantul asta. Numai panaramele de Badea si Gadea il folosesc ceea ce ma face sa cred ca iti iei ideile de la ei.

Concluzia e ca avem intr o functie publica o persoana condamnata. Asta spune tot despre etica si bunul simt al partidului de la guvernare.

anonim_4396

Pot să spun ce vreau, dreptate nu pot face, dar îmi spun părerea.
Când ești condamnat pentru o idee nepusă în practică, nici măcar pentru tentativa de a o pune în practică, ci doar pentru idee, eu consider un abuz imens.
Cioloș a dat gratuitate pe tren tuturor studenților în ziua alegerilor parlamentare, eu găsesc mai grav asta...
În Moldova s-au anulat alegerile pentru ceva asemănător și toată lumea a zis că acolo e un uriaș atac la adresa democrației.
Mie nu-mi pasă că e condamnat, și nici celor mulți care i-au votat, printre care nu mă aflu, îmi pasă să se termine cu mizeriile. Protocoale, dosare la comandă, interceptări pe siguranță națională pentru infracțiuni de corupție, interceptări modificate și cel mai important: fără sute de oameni achitați după ce au stat în arest preventiv.
Tu spui că te piși pe ele, că vrei lume la pușcărie...asta cam spune tot despre modul tău de a gândi. CEDO acum 2 zile a decis că GCHQ, MI5 și MI6 au funcționat ilegal, probabil și NSA ar fi condamnată dacă ar fi în Europa, și acolo nu s-au interceptat nici măcar jumate din persoanele interceptate la noi. În plus, GCHQ are 6000 de angajați, SRI câți are? Nu cred că mai e vreo țară unde e secret... până și FSB(urmașul KGB, serviciul secret rus) are public că are în jur de 300.000. Mossad-ul nu știu dacă are, dar în UE toți au public numărul de angajați plătiți din bani publici.
M-am săturat de deontologi. big grin

anonim_4396

Și tu pari să n-ai încredere în judecători dacă nu crezi că ei pot lua o decizie corectă în privința interzicerii dreptului la a ocupa funcții publice, altfel n-ai susține o inițiativă ca aia.