| calubalan a întrebat:

Iata ca visul lui Vantu s-a implinit: traim intr-un stat puternic, pe care chiar o revolta populara l-ar putea imputernici si mai…puternic. Cum e posiibil asa ceva intr-o criza care ar putea provoca revolte si schimbari de sitem? http://gandeste.org/politica/vantul-schimbarii-si-vocea- popoului/9935

6 răspunsuri:
| Arthur a răspuns:

M-am obişnuit cu postări de articole bune la acel blog. Cu părere de rău articolul de faţă e de toată jalea. Dacă Iliescu cu peste 80 % sprijin din partea populaţiei a fost nevoit să cheme minerii pentru a-şi asigura liniştea personală şi pe cea a partidului ( de fapt gaşca care şi-a însuşit mare parte din averea ţării ), cu atât mai puţin v-a putea vrodată apela la armată preşedintele Traian Băsescu. E o prostie imensă ceea ce susţine acolo. E un amestec de idei infantile care culminează cu cireaşa de pe tort : ''Comunismul nu ia nimănui putinţa de a-şi însuşi produse sociale, el ia doar putinţa ca prin această însuşire să fie aservită munca altuia. '' Probabil cel care a scris articolul ori are vârsta de 15 ani şi nu a trăit perioada comunistă (având în aceste condiţii o scuză minimă ) ori e un fost slujbaş al acelei epoci de groază. Sigur ori nu a auzit ori se face că nu a auzit de burghezia de partid (comunist bineînţeles ).
Preşedintele Traian Băsescu abia reuşeşte să clatine acea mafie consolidată timp de 20 de ani în jurul eminenţei cenuşii (sau roşii ) de inspiraţie moscovită. Toţi cei care au avut un beneficiu mai mare sau mai mic de pe urma guvernării post comuniste sunt uniţi de aceleaşi interese, stând de aceeaşi parte a baricadei. Cei care s-au săturat şi îl dau ca unic exemplu pe Diaconescu, au plecat scârbiţi de mocirla în care se scaldă colegii de partid fără dorinţa sau putinţa de a schimba ceva pe acolo. Peste toţi tronează spiritul malefic Iliescian, aidoma unei molimi din care puţini reuşesc să supravieţuiască cu condiţia obligatorie de părăsire a cuibului natal.
Sunt foarte conştient că, dacă Traian Băsescu ratează startul operaţiunii de înnoire morală a societăţii româneşti, ne vom înfunda din ce în ce mai mult în mrejele mafiei post comuniste.

| costymaximus a răspuns:

Arthur, esti acaparat total de acest curent "basescianist"care se manifesta din ce in ce mai pregnant in societatea noastra, pe fondul lipsei alternativelor. O intrebare am si eu de pus:Cine a fost presedintele Romaniei din 2004? Cumva Basescu?

| Arthur a răspuns:

@costymaximus- Şi ce e cu asta? E cumva vreun răspuns la întrebarea lui calubalan? Eu mediatizez între tine şi el? Acesta ne-a cerut o părere şi eu mi-am exprimat-o, nu am avut nici pe departe intenţia de a-ţi da jos de pe perete icoana lui Iliescu sau a lui Antonescu. Întrebarea ta retorică e foarte deşteaptă, dar cum la politică se pricepe tot românul... Dar dacă tot ai întrebat o să-ţi răspund : In primul rând e cam anapoda exprimarea ta : '' esti acaparat total de acest curent "basescianist"care se manifesta din ce in ce mai pregnant in societatea noastra, pe fondul lipsei alternativelor '', dar viziunea lui Traian Băsescu nu este o alternativă? Sau ce e, religie? Să zicem că la alegeri a fost ceva de genul : cei patru apostoli care au fost trei, Luca şi Matei. Îmi exprim totala admiraţie pentru felul cum a luptat singur contra tuturor, singur contra minciunii deşanţate ( vezi clipul cu băiatul 'bătut ', cu femeia 'violată ' şi alte asemenea găselniţe comunisto-KGBiste ). A fost singur contra unei prese care i-a fost ostilă, ca de fapt întreaga mass medie, am văzut cum banul încearcă să cumpere conştiinţe, am văzut atunci cum minciuna cuprinde ca o caracatiţă mintea românilor. Dar n-a fost să fie. Tu aminteşti de 2004? Dar ce poţi realiza într-o familie când toţi îţi sunt ostili, când toţi vor să te dea afară din casă, când nimeni nu-ţi ia în considerare vreo idee, când indiferent ce faci de la lucruri banale la lucruri importante îţi sunt criticate 24 din 24, şi te asigur că dacă aş vrea să critic chiar un lucru poztiv, îl pot critica căutându-i punctele slabe. Ce poţi să faci când partidul care te susţine este în minoritate şi la orice iniţiativă ţi se pune pumnul în gură. Chiar conştienţi de propunerile pozitive aceştia îl votau negativ din simplă teamă că dacă va face un lucru bun, v-a câştiga popularitate. Dar a avut destule iniţiative din care amintesc doar : reducerea numărului de paturi de dormit din senat şi parlament, reducerea pensiilor de sute de milioane şi plafonarea lor, reucerea salariilor de miliarde, pentru acest lucru au încercat să-l mazilească, dar Înalta Poartă nu mai există. Pentru cei care nu înţeleg ce s-a întâmplat în 20 de ani de post comunism nu le pot spune decât : Deşteaptă-te române!

| costymaximus a răspuns:

Arthur, memoria romanului este scurta, ai uitat de perioada cind Basescu era primar si se milogea de bucuresteni sa ii dea si consiliul general al capitalei ca sa poata sa faca treaba. Ce mare treaba a facut cind a avut si consiliul de partea lui? Pentru orice nereusita trebuie sa se dea vina pe cineva, ca sa poata ei(ma refer la actuala putere)sa para imaculati. Punem pariu ca pina la sfirsitul anului se mareste tva-ul(sau oricare taxa mai exista in Romania)? Asta ca o dovada a bunei conduceri pe care o avem! Pe cine mai dau vina acum, pentru nereusitele lor, doar au intregul guvern?!

| Arthur a răspuns:

@costymaximus nu are rost să continuăm, ce am avut de zis am zis, văd că-ţi plimbi întrebările dintr-o parte în alta fără să dai o replică la ce am spus, tu răspunzi la întrebări cu alte întrebări. Rămâne cum am stabilit.
Succes în continuare!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Grav: someri, greve, nerespectarea hotararilor judecatoresti, care pot provoca alte miscari sociale, inmultirea talhariilor, hotiilor, furturilor, cresterea impozitelor, taxelor, micsorarea salariilor, lipsa de medicamente compensate si necompensate, etc., etc., nu credeti ca s-a copt timpul unei DICTATURI? (stiti ce a spus "frumoasa" Elena U?) Si noi ce facem, ne lamentam. Ce am putea face daca s-ar intimpla?