Voi romanii va urați intre voi destul,nu trebuie sa va urasca alti, va barfiti, va tradati unul pe altul, noi restul minorități suntem spectatori, avem de ce rade, deci nu fi paranoic
Voi romanii! Dar tu ce esti? Turc?
Uita-te la stiri ce vezi, romanii vor avea, vor primi etc
Da, chiar ne urasc, rau de tot!
Acum cativa ani am avut o colega de servici unguroaica din Ungaria. O tipa draguta foc si cumesecade. Am lucrat impreuna 4 ani.
In ziua cand am avut masa de adio pentru ea, mi-a spus in fata ca uraste romanii, ca nu-i nimic personal, dar ca suntem un popor de hoti, ca le-am furat tara!
Daca pana si la 17000 de km de Europa, tot a adus si purtat ura asta cu ea, cum credeti ca sunt ungurii care traiesc in Ungaria?
La ce te referi cand spui 17000 de km? Sa stii ca regula nu e general valabila. Am lucrat in Ungaria ceva timp, cu o firma din Aiud si sa stii ca nu am simtit ura aia de care vorbesti. Dimpotriva. Si sunt multi romani care lucreaza acolo si nu i-am auzit vaitandu-se. Am si colegi, chiar prieteni unguri, in Ardeal.
Atatia km sunt din Romania pana in Australia, 17000!
Cat privesc ungurii din Ardeal, este total diferita situatia, ca am nasa unguoiaca din ardeal si 2 prietene foarte bune, dar nu vorbim de ungurii nostri, ci de cei din Ungaria.
Asa spune. De unde sa stiu la ce te referi. Ma gandeam ca s-a mutat Ungaria la 17000 de km de noi.
Rasistule ai muta Ungaria la caldurica a
Am scăpa de vecini expansionisti.
Nu e nicio conspiratie si nici nu se uraste nimeni cu nimeni.
Ca exista acolo niste conflicte istorice si niste rivalitati asta e adevarat, da pe unguri ii doare in pix de romani asa cum si pe majoritatea romanilor ii doar de unguri.
"Problemele" apar la etnicii maghiari de prin Romania, nu la ungurii din Ungaria.
Nu e nici-o conspiratie. Voi confundati niste actiuni idioate din trecut cu un plan de manipulare... Pur si simplu au ramas ungurii aici cand au fost cuceriti de catre noi, asta se intampla si in rusia si in fiecare tara. Oamenii din poporul cucerit erau proprietatea regelui, si deci nu puteau sa plece in tara lor. Daca ma intrebi pe mine e o mare prostie.
Transilvania este a romanilor, dar este o regiune multi etnica. In anumite perioade de timp, romanii reprezentau 50-60%, maghiarii 20-30%, germanii 10-15% din populatie.
Eu sunt roman si as vrea ca Transilvania sa fi fost un stat independent de Ungaria si de Romania.
Ungurii din Ungaria, din cate stiu, nu prea agreeaza romanii. La fel fac si romanii din Vechiul Regat (Tara Romaneasca, Moldova) pentru ungurii de aici. In Transilvania, nu exista o ura intre romani si unguri. Exista cateva experiente personale, dar, la caz general, convietuiesc foarte bine 4, 7mil. de romani, 1, 2mil de unguri si (doar, din pacate) 30 de mii de germani.
Nu stiu ce sa zic...
Dar un cioban ardelean, sprijinit in bata, il vede pe unul insetat alergand catre fantana si ii striga "Baaaaa, nu bea ca e otravita!". La raspunsul "Nem tudom!" al tipului, ii striga "No bea, da' incet ca-i rece!".
Habar n-am, nu prea cunosc unguri, însă am o amică unguroaică din Ardeal și ea îmi povestea că, atunci când a fost în Ungaria, ungurii de acolo o considerau "unguro-țigancă" pentru că vine din România și că ungurii îi consideră pe români țigani.
Firește, nu poți generaliza bazându-te doar pe experiența personală a unui nr. mic de persoane!
Se știe ostilitatea dintre unguri și români chiar și pe teritoriul țării noastre, dar există nșpe mii de unguri-români care conviețuiesc în pace, nu e o chestie general valabilă
Oricum, naționalismul, rasismul etc. sunt niște mizerii.
Da, de la niste chestii din trecut au ajuns sa ne urasca enorm)) de exemplu eram la Arad unde erau super multi unguri si jur ca atunci cand ma vedeau ma claxonau si ma injurau si nu intelegeam de ce... adica nu dadeau prioritate erau super aroganti in trafic, dupa care mi am dat seama era vorba de numarul de la masina pentru ca al meu e de Bucuresti. si inca o chestie s-a postat pe Facebook o imagine de la un meci cu o coregrafie foarte frumoase a unei echipe de la noi si ungurii comentau: gipsy si alte apelative urate adresare noua? asta chiar cred ca e frustrare pentru ca nu avea nicun sens.
anonim_4396 întreabă:
sabin89 întreabă: