| tonyc7 a întrebat:

Imaginati-va ca sunteti in conflict cu cineva foarte tupeist si foarte impulsiv, care nu are nicio urma de bun-simt sau de judecata. Vrea sa aiba intotdeauna ultimul cuvant de spus si daca nu faci ca el (sau ca ea) te face sa simti ca e in stare de orice. Aceasta persoana face parte din cercul vostru de cunoscuti cu care va vedeti aproape zilnic (cum ar fi un superior de la locul de munca ori vreun vecin) si de aceea eviti tot timpul sa escaladezi conflictul cu el / cu ea. Asta pana intr-o zi cand respectivul (respectiva) isi pierde orice limita a tupeului si ajunge sa va ia si la bataie. laughing))
Cum reactionati in cazul acesta, in care sunteti lovit brusc de cineva cunoscut cu care nu vreti sa escaladati conflictul? Loviti si voi, in replica (riscand sa mancati si mai multa bataie) sau va lasati loviti si anuntati politia? Sau ambele variante (in cazul acesta riscand sa fiti sanctionati si voi de politie ca ati lovit, mai ales daca i-ati lasat vreun ochi vanat)? happy

14 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Daca s-a enervat pe mine incat ii vine sa sara la bataie, il intreb ce vrea si cum crede ca se poate rezolva problema (legal).
Este un moment care-l pune pe ganduri si ii scade nivelul de agresiune.
Daca are o solutie, atunci discut cu el in continuare, eventual cerand- si oferind variante care sa ne convina amandurora.
Gandirea - mai ales in domeniul legislatiei - calmeaza spiritele, opreste agresivitatea.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Niciodata nu consider ca violenta e un raspuns... si sincer sa ma ia seful la bataie? Cred ca plecam de mult de la locul ala de munca de asa se punea problema.

| tonyc7 explică (pentru suntserios):

Si daca ai dea face cu un astfel de vecin?

| suntserios a răspuns (pentru tonyc7):

Ai tu un vecin care sare la bataie cand iesi din casa?
Inseamna ca are probleme psihice si ar trebui anuntate autoritatile.

| Frank51 a răspuns:

Nu stau să fiu bătut, indiferent de cine, se numește autoapărare, și este legală.

| tonyc7 explică (pentru Frank51):

Asa e, dar asta va trebui sa demonstrezi si politiei... si nu prea ai cum.

| Frank51 a răspuns (pentru tonyc7):

Și el trebuie să demonstreze contrariul.

| johnnny123 a răspuns:

Răspunsul corect este: Rupi orice legătură cu persoana aia ÎNAINTE să se ajungă la așa ceva.

Dacă-ți este șef, îți cauți alt loc de muncă (oricum este un loc de muncă nasol dacă ai un șef în halul ăsta).
Dacă este un cunoscut din cercul de prieteni, îl eviți și/sau schimbi cercul de prieteni.
Dacă este un vecin, îl ignori pur și simplu și nu intri în nici o dispută cu el.

| Lukasssz a răspuns:

L-as pocni in dinti si l-as arunca in tomberon.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Am avut în familie specimene de gen. Oarecum frații mei s-au crezut mai deștepți, însă unul dintre ei nu s-a lăsat până nu i-am umflat un ochi. Iar celuilalt, câțiva ani mai târziu, i-am zis ceva de dulce încât astăzi mă evită. Adevărul deranjează mai tare decât minciuna. Apoi celalalt căruia i-am umflat ochiul, el încă continuă sa se dea smecher când are ocazia. Dar o face prin mesaje, de la distanță. Asta după ce s-a mutat la 400 km de oraș ( de bine ce era văzut pe aici, de alții mai bazați. L-am văzut și mai bătut, dar nu de mine laughing ). Când ii zic sa ne întâlnim, sa o rezolvam ca între bărbați, tace.
Că suntem frați? Nimeni nu și-ar dori frați ca ai mei și cine nu știe ce prostii au făcut, atunci sa nu se mai bage. Poate se găsesc hateri să vorbească "că suntem frați" și ca ar trebui sa ne înțelegem. După cum am și scris la început : am avut! Ei nu mai fac parte din familie. Mi-e rușine cu ei.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Orice răspuns este posibil, pot să spun una iar când mă aflu în fața faptului împlinit să reacționez cu totul altfel, trebuie să fi pus în situație ( de obicei ff identică ) ca să știi răspunsul corect, și mai ales să știi și cunoști care îți este limita de îndurare și de dare. happy
De obicei sunt persoana care evită pe deplin conflictele, nu degeaba se zice că cu omul nebun să nu stai de vorba, caracterele urâte trebuie evitate, pe cât posibil, dacă nu se poate trebuie înfruntate! Dacă nici așa, atunci pe deplin ignorate & evitate, considerate moarte! Nu poți vorbi cu un om mort, nu? El încearcă, dar tu nu îl auzi, că doar e mort, nu?

Eu pot atât să dau cât și să primesc, pentru a da, omul trebuie să fie extrem de iscusit pentru că cu greu mă scoți din pepeni, iar pentru a primi sunt destul de îndurătoare, însă când îndurarea se termină, cineva o să aibă pielea pe gard happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Iar recent am avut conflict cu una dintre vecine. Eu stau la bloc, iar majoritatea pe aici sunt veniți de la țară. Mai ales din regiunea Moldovei. Eu loc. în Brașov. Eu sunt liniștit așa, nu deranjez pe nimeni. Însă este o vecina la mine la etaj care obișnuia să iasă la cafea, împreună cu altă vecină, la ore matinale și începea să vorbească tare. Nu exista alt loc în care să își bea cafeaua decât casa scării și vorbea atât de tare încât m-a și trezit. Era ora 06:50. Ies din casă și spun ca să dea decibelii mai jos. Iar una dintre vecine ( cea care locuiește cu mine la etaj și pe care mereu nu am suportat-o fiind doar o țață) mi-a zis că cine sunt eu să îi ei ce sa facă, m-a scuipat, m-a îmbrâncit, zicea să intru în casa și sa îmi vad de treaba. A doua zi am depus plângere la poliție, însă vecina pur și simplu începuse sa ma hărțuie. Cum ma vedea pe casa scării arunca cu lucruri după mine, ma scuipa, ma lovea, țipa ca o nebună ( de fapt și este nebună, dar nu vrea sa accepte asta). Cred ca duce și lipsa de bărbat. Ea mereu mi-a făcut apropouri cu tentă sexuală, dar cine a băgat-o in seama eu având 31 ani iar ea 55 ani.
Am și înregistrat câteva evenimente apoi 4 zile mai târziu am mers din nou la poliție unde am făcut plângere penală. A fost dezastru cu ea pana a soluționat politia plângerile.
Cum eu am vrut doar sa o învăț minte și nu sa o bag la pușcărie ( pentru că se intocmise dosar penal pentru loviri si alte violențe dar și amenințări), eu am ales sa retrag plângerea. Asta după ce dăduse cu subsemnatul la politie și își luase angajamentul ca ma lasă în pace.
Dar cât a durat minunea? Doua săptămâni! Apoi a început iar, apoi am mers iar la politie și depus plângere. De data asta nu mai era penal, dar o amenda substanțiala tot era. Ea ca proasta nu a mers la poliție, iar când i-am zis ca voi face plângere din nou a fugit. A plecat de acasă nu știu unde și revenit 1 lună mai târziu. Dar tot o luna mai târziu a venit și poliția ( aflat de la alt vecin) si i-a înmânat amenda. De atunci e tăcută, mă evită, bagă ochii în pământ când mă vede.
Fiind femeie ce era să îi fac? Să o bat? Să îmi pun mintea cu ea? Pentru că ea caută un prost care sa o lovească ca mai apoi să facă pe victima și pentru a nu merge la politie îți cere bani. Cum, de asemenea, s-a mai întâmplat cu alții. Între frați este altă poveste ( fiind în familie), dar cu prosti de vecini mai bine să plângă maica-sa decât să plângă mama.

| Bariel a răspuns:

Il chemi in ring, frumos intr o sala de box, il sifonezi putin si aia e

| felixf a răspuns:

Ai incercat sa-i faci complimente. Multe lume loveste pentru ca nu este bagat in seama. Despre ce varsta vorbim?