| sabin89 a întrebat:

Imaginați-vă următorul scenariu: C.G. președinte, Potra șeful SPP, Becali ministru de externe, Simion prim-ministru. Cum ar fi?

19 răspunsuri:
| LisaJulie a răspuns:

Va cădea in câteva luni guvernul și vor fi alegeri noi! De ce? Pentru ca majoritatea celor menționați de tine habar nu au de politica

| Frank51 a răspuns:

De ce să ne imaginăm un scenariu imposibil? Călin Georgescu nu are cum să iasă președinte după ancheta asta. Sigur mai sunt un milion de oameni care îl votează dar nu sunt suficienți.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Chiar vrei sa ne imaginam toate nenorocirile?
Esti prea pesimist, sa fim un pic mai optimisti!

| minrest a răspuns (pentru LisaJulie):

Afirmatia ta este un non sequitur, draga Lisa; concluzia nu reiese din premiza. De ce ar cade guvernul si ar fi si alegeri noi, doua lucruri diferite, ca urmare a faptului ca cei de la putere nu au habar de politica? Sa atraga sprijin au habar. Daca iau hotarari catasrofal de proaste, urmarile sunt scaderea nivelului de trai, izolare externa sau aliante defavorabile, oprirea dezvoltarii, nicidecum caderea guvernului. Daca ajung acolo, au deja majoritatea de partea lor. Daca pierd sprijin, ceea ce nu e sigur, anuleaza democratia. Ce inseamna democratia pentru ei? Ca sa ajunga astia la putere, trebuie oricum ca majoritatea populatiei sa fie contra democratiei. Nici cand armata sovietica era in Berlin, Hitler nu a cazut de la putere. Nici dupa ce au murit majoritatea cambodgienilor, kmerii rosii nu au cazut de la putere. S-au convocat cumva alegeri anticipate? Iti vine si tie sa razi! Au mai omorat si din aia ramasi, si au cazut de la putere in urma interventiei armate straine.

| KovacsB a răspuns:

Oricum mai rau decat ce avem acum nu se poate.

| minrest a răspuns:

Daca democratia parlamentara ar rezista, nu ar fi chiar asa rau. Simion ar incerca politici aberante, care ar esua, iar apoi si-ar fixa obiective banale. Potra ar fi in masura sa asigure protectia demnitarilor; deocamdata nu a omorat nici un om. Cu pielea alba. CG ar descoperi ca nu poate construi o conducta prin care sa exporte apa si un nou canal Volga-Don din pozitia de presedinte. Sprijinitorii lor ar fi dezamagiti ca nu s-au produs schimbari spectaculoase, si ar pierde urmatoarele alegeri. Becali, cat ar depinde de el, ar consolida relatiile cu Europa si SUA. Dar daca acestia ar instaura dictatura, ar fi mai prost. In caz ca ar apare o lupta intre ei, stiu pe cine as sprijini: singura fiinta responsabila din grup (om e cam mult spus), Gigi Becali.

| gabicoo a răspuns:

Un mare gânditor a spus: "Dacă un clovn ajunge stăpânul unui palat el nu devine rege ci va transforma acel palat într-un circ"!
Eu îți recomand să înlocuiești cuvântul clovn cu nebun și ai să-ți dai seama ce balamuc va fi în Românica.
Să fii iubit.

| Grok a răspuns:

Imi imaginez urmatorul lucru:

CG presedinte, nu se mai maresc taxele pentru a sustine razboiul si Romania isi vede de treaba ei.

Ce crezi, se poate?

| Grok a răspuns (pentru Frank51):

Realizezi ca Trump a fost anchetat 2 ani de zile, nu?

Si ai vazut care a fost rezultatul

| gabicoo a răspuns (pentru KovacsB):

Pesimistul spune: "Mai rău nu se poate"! Vine optimistul " Ba se poate monșer"!winking

| gabicoo a răspuns (pentru gabicoo):

Eu îl știu (la citat mă refer) drept proverb turcesc - alții spun că autorul este Moliere.

| Frank51 a răspuns (pentru Grok):

Nu m-am referit la justiție, ci la cum este văzut de votanți.

| NLS a răspuns (pentru Frank51):

Din pacate, ipochimenul rusofil cu afinitati legionare va fi votat de minim 3 milioane (daca nu 4), daca va fi lasat sa candideze.
Ma refer in turul 2.
Are spatele asigurat de aurofili.

| minrest a răspuns (pentru Grok):

Nu am cheltuit nimic pentru Ucraina, asa ca taxele nu se maresc pentru a sustine razboiul din Ucraina. Daca erai atent, obseRvai ca Franta, UK, Germania au platit tarilor din Est ce au dat acestea Ucrainei. Vine presedinte CG, nu face nici o conducta pentru export de apa, nu construieste un nou canal Volga-Don (exista unul deja), nu poate face nimic ca sa modifice majoritatea parlamentara actuala, si voi toti inteligentii asimptomatici sunteti dezamagiti. Ce zici, se poate? Dar nici nu o sa vina CG presedinte; Romania nu e o colonie americana, ca sa poata Trump impune macar candidatura lui CG.

| Frank51 a răspuns (pentru NLS):

Păi aurofilii nu sunt aceeași votanți cu rusofilii? CG a luat electoratul lui Simion, la ultimele sondaje Simion avea foarte puțin spre neglijabil.

| gabicoo a răspuns (pentru minrest):

Nu este nevoie de un nou canal Don - Volga și nici de conducte. Ne vom folosi de tunelurile dacice care trec pe sub Marea Neagră străbat Caucazul și ies direct în Marea Caspică! Nu știai? laughing
(Pamflet).

| minrest a răspuns (pentru gabicoo):

Deci aici batea. Greseala mea, nu am gandit mare, m-am incurcat in maruntisuri.

| sabin89 explică (pentru minrest):

În prima cancelarie în care ar intra Becali, ar fi dat afară cum a fost dat Zelenski din Biroul Oval.

| Holiday a răspuns (pentru Grok):

Nu se poate. Locul lui CG e in parnaie. Povestea cu taxele e pentru cei complet imbecili. Ca sa nu trebuiasca crescute taxele, trebuiau inghetate salariile si pensiile acum doi ani. Iar Romania nu doar ca trebuie sa participe activ la tot ce se intampla, ci chiar trebuie sa fie mai implicata.