| DeyCj a întrebat:

îmi cer scuze anticipat de întrebarea poate de analfabet dar vreau să văd dacă calculele mele coincid cu calculele voastre.Eu am un salar de 3 lei pe oră şi efectuez lunar 240 de ore după un program de 12/24 adică o tură de noaptea şi una de ziua. ştiu că orele de noaptea îs de la 22-06 şi că în medie fac mai bine de 80. Întrebarea mea este cum se calculează sporul de noaptea? şi dupa calculele voastre cam ce salar v-a dat?
Mulţumesc anticipat şi scuze de întrebarea cam aiurea şi categoria cam deplasată la care am plasat întrebarea.

1 răspuns:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Conform Codului muncii, republicat in 2011, citez:
"ART.126.Salariaţii de noapte beneficiazã:
a) fie de program de lucru redus cu o orã faţã de durata normalã a zilei de muncã, pentru zilele în care efectueazã cel puţin 3 ore de muncã de noapte, fãrã ca aceasta sã ducã la scãderea salariului de bazã;
b) fie de un spor pentru munca prestatã în timpul nopţii de 25% din salariul de bazã, dacã timpul astfel lucrat reprezintã cel puţin 3 ore de noapte din timpul normal de lucru."
In functie de prevederile contractului individual de munca beneficiezi de una din cele doua posibilitati. Daca nu este redus timpul de munca(dupa cum spui) atunci ar trebui sa primesti in plus 60 lei(80 ore inmultite cu 3 lei/ora=240 lei din care 25%=60 lei). Numai bine!