| Pitic a întrebat:

Imi explica si mie cineva cine acorda prioritate cand vine de pe un drum judetean si patrunde pe unul national sau comunal, nu gasesc in carte de legislatie, imi explica cineva prioritatea pe aceste drumuri ca am intalnit multe intrebari de acest fel.

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca ai fi citit Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002 ai fi aflat. Regula este ca totdeauna trebuie acordata prioritatea celui care circula pe un drum de categorie superioara, citez:
"ART.135.Conducatorul de vehicul este obligat sa acorde prioritate de trecere si in urmatoarele situatii:
a) la intersectia nedirijata atunci cand patrunde pe un drum national venind de pe un drum judetean, comunal sau local;
b) la intersectia nedirijata atunci cand patrunde pe un drum judetean venind de pe un drum comunal sau local;
c)la intersectia nedirijata atunci cand patrunde pe un drum comunal venind de pe un drum local;"

3 răspunsuri:
| Braunion a răspuns:

Daca vii de pe un drum judetean si intepi un drum national (fara a exista un giratoriu) esti obligat sa cedezi trecerea. Daca vii de pe un drum judetean si intersectezi un drum comunal, ai prioritate indiferent din ce parte vii.

| GheorghiuNarcis2000 a răspuns:

Normal,cel care vine de pe drum judetean trebuie sa acorde prioritate.
Dar in Romania, intra care-cum poate happy

| GheorghiuNarcis2000 a răspuns:

Normal,cel care vine de pe drumul judetean trebuie sa acorde prioritate.