E o chestie politica. Dacă am recunoaște am crea un precedent pentru sa zicem. unguri, spaniolii pentru catalani samd
Am da "nas" ungurilor să-și ia Transilvania, macedonenilor să să rupă de greci și alte manevre revizioniste. Doar d-aia!
Pai e foarte simplu.
Daca Romania ar recunoaste Kosovo, ungurii din Transilvania ar tipa in intreaga lume pentru independenta Tinutului Secuiesc.La fel e si cu Spania si cu Grecia, bascii catalanii sau macedonienii ar declansa haos in tarile respective pentru a avea un stat independent.
Sa fie cat mai simplu pentru tine daca recunoastem Kosovo ar trebui sa recunoastem si Tinutul Secuiesc de la noi din tara.
Daca e sa o luam logic Kosovo nu e Serbia pentru ca in zona aia nu prea mai traiesc sarbi ci albanezi si oamenii aia au tot dreptul sa aiba un stat independent.
Kosovo este un stat artificial creat mai mult pentru o liniștire a "apelor" naționaliste existente în zonă și a unui eventual nou conflict.
Țările enumerate mai sus că nu recunosc această autonomie, sunt țări care ele însele au probleme teritoriale cu diverse naționalități care au lideri politici care mint populația din acele zone că le-ar curge lapte și miere dacă ar fi independenți.
România are două zone fierbinți, "ținutul Secuiesc", dar și Transnistria, din Republica Moldova, la fel nerecunoscută decât de Moscova.
Iar, Cipru, este deja divizată între Grecia și Turcia, ambele fiind în conflict rece datorită diverselor pretenții teritoriale ale ambelor țări.