| liviu00 a întrebat:

In anul 2012, in Romania, vor avea loc alegeri parlamentare. S-a observat un paradox in preajma alegerilor prezidentiale si anume faptul ca toti blamau parlamentarii, uitand ca, nu cu mult timp in urma, tot ei i-au ales. Unii spun ca n-au avut alternative, altii au fost dezinteresati.
Consider ca putem schimba ceva, dar trebuie sa ne mobilizam din timp. De asemenea, cred ca este absurd sa mai avem incredere in partidele politice care ne-au condus pana acum (psd, pdl, pnl, prm, udmr).
Propunerea mea este ca FIECARE sa se gandeasca la o persoana marcanta din comunitatea sa locala. Preferabil neimplicata politic, cu personalitate puternica, cu rezultate intr-un anumit domeniu. Orientati-va, de asemenea, spre oameni din ONG-uri.
Asadar dati nume de persoane si oferiti o scurta justificare. Nu trebuie decat sa oferim romanului ALTERNATIVA. Fiecare ne putem ocupa de diseminarea informatiilor.
Aspecte de luat in seama:
- strangerea semnaturilor - nu cred ca ar reprezenta o problema daca ne-am mobiliza
- legea care nu avantajeaza candidatii independenti (nu sunt suficient de informat inca )
- convingerea persoanelor respective sa candideze - nu cred ca ar fi imposibil, de vreme ce sustinerea unei campanii electorale ar fi asigurate. Pe deasupra, nu cred ca exista romani care sa nu-si doreasca sa aiba sansa sa schimbe ceva.
Cum poate fi optimizat planul? Ori aveti in gand alte strategii?

11 răspunsuri:
| remus a răspuns:

Nu este imposibil, cred ca ar fi mult mai bine sa incepem cu o educatie corecta bazata pe respect, cinste, omenie, demnitate in familie, scoala, societate, reasezarea tuturor acolo unde ne este locul, dupa care vom sti sa ne alegem conducatorii. Nu putem sa balacim in continuare valorile cu nonvalorile, cinstitii cu hotii, cei modesti cu tupeistii, mai simplu pe intelesul tuturor, cat timp fostii tovarasi se cred ca sunt domni, nu se poate.

| remus a răspuns:

M-am gandit la mai multe persoane; Dan Puric, Codrin Stefanescu, Regele Mihai, in viitor posibil sa mai am si alte alternative.

| liviu00 explică:

Chiar nu cunoasteti nicio persoana care s-ar incadra in descrierea facuta de mine?
@remus Da da, sa schimbam mentalitatea. Dar hai intai sa cautam exemple. N-ai vreo propunere? Mai e putin pana in 2012. (ma refer la alegeri, nu la sfarsitul lumii)

| liviu00 explică:

@esapament Nu cred ca problema e ce vreau eu sa devin in viata. Vreau sa vad daca lumea doreste sa se implice. Aparent nu prea. Ori ideea mea e prea tampita, ori lumea prea dezinteresata.

| myrazvy a răspuns:

Da, ce zici tu e minune, vorbeai ceva de ONG-uri, iti pot spune ca in ziua de azi in ONG-uri sunt 90% chiar mai mult tinerii si oameni implicati si in politica. asa ca dorinta ta ramane la stadiul de vis.

| mariobros a răspuns:

Sincer inteleg dorinta ta de a schimba in bine destinele Romaniei si romanilor, dar la fel de sincer nu cred ca este posibil. Ar insemna sa ne schimbam fiecare dintre noi mentalitatea si comportamentul, sa actionam asupra oricui si asupra oricarui lucru pe baza moralitatii. Cata moralitate mai vezi tu pe strada, cata grija pentru persoana de langa tine? Pe de alta parte, daca nu faci parte din randurile lor, a celor care se afla la putere, comunisti, masoni, evrei sau cum vrei tu sa le spui si daca nu ai aceleasi concepte pe care le au ei, nu vad cum ar putea un necunoscut lor sa urce ierarhic. N-ai cum sa innoti intr-o mare de petrol si sa nu te patezi, daca nu schimbam marea de petrol cu una cu apa curata, oricine ar fi sa ajunga sus tot patat ar face-o.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Vadim Tudor sa bage la puscarie pe cativa sau unul care are sange in p* sa faca ceva nu sa fie sluga celor cu bani. Si inca ceva mereti al votat!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca este cineva interesat, Grupul Societatii Civile Romania va asteapta sa va alaturati schimbarii. www.gscromania.ro

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da...Suna bine! Numai ca m-am dezobisnuit de ceva timp sa mai gandesc una sau mai multe actiuni la nivel macro... Din pacate ideea se poate realiza numai in cadrul unei comunitati restranse de oameni cu bun simt si responsabilitate atat fata de sine, cat si fata de semeni ( ex. in cel mai bun caz - alegeri locale ). Ar fi extraordinar de mult de dezbatut pe acest subiect dar din pacate e destul de greu sa putem face ceva on-line. Poate cu proxima ocazie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Probabil din lipsa de experienta, ceea ce crezi si afirmi este doar utopie. Fara a avea nici cel mai mic motiv sau interes de a jigni, din contra, poate parea frustrare pentru. ca astfel de ginduri nu se pot aplica din cauza - INTERESELOR.
Un singur adevar exista in aceasta marturie, si anume, cu siguranta sunt oameni in Romania care sa corespunda profilului prefigurat - ca ex. ma voi folosi cu toata convingerea de nume deja cunoscute public care se vor incadra cu siguranta - Raed Arafat, propus ultima data in urma tragediei de la Sp. Giulesti, in postul de Min. Sanatatii - dar inevitabil au aparut voci stridente, chiar ultimative, ca asa ceva nu se poate - de ce?, pentru.ca persoana va fi cu siguranta un despot al regimului actual, al sistemului impropriu si neagreat nici din interior si cu atit mai putin din exterior - sau un alt ex. la fel de cunoscut - primarul Sibiului, Dl. Ianos, iar lista evident se poate lungi, dar, asa cum am aratat vor apare virulentii, oponentii categorici, care prin puterea si prizma banilor in joc, a intereselor deja de mult conturate si a caror efect il suportam acum, acest lucru nu va fi posibil. Si ce-i mai trist, cineva odata intr-o emisiune Tv. ne-a atentionat sa o lasam mai moale cu trimbitele si urletele TV.pentru. ca multi dintre noi au miinile "portocalii", poate pina la coate - lucru care incepe sa fie din ce in ce mai evident:
toti ne dam nemultumiti, agitati in pareri, dornici de schimbari, dar, in nici o circumstanta, oricit de mica, nu avem cistig de cauza - ma refer la toate acele
'timide" incercari parlamentare de a incurca jocurile, prin motiuni, parasirea sedintelor etc. fara nici un rezultat - oare inca nu ne-am trezit?, chiar nu simtim ca undeva este ceva subred, vizibil?
Un anume tip, numit "Cineva" incearca sa gaseasca o modalitate de a crea o lista cu opozanti, poate si cu cererile lor, si care sa depaseasca 6. 000. 000. de persoane, care sa agreeze decizia de schimbare, evident postata pe un site, sau forum, orice varianta care poate capitaliza( nu ca in cazul nostru, 2-3 pareri aici, alte 3-4 pe alt blog - valoarea asta de 6.mil.fiind un punct de plecare spre procentul.de 70% necesar schimbarii majore in Romania(atentie la circotasi - fac referire la alegatori, nu la nr.total al pop. Am deschis paranteza din precautie.
Intrebare pentru.Liviu00 - Daca intimplarea face sa fi TU, nominalizat sa ocupi o functie importanta, prin care sa reprezinti ceva si un anumit nr. de oameni care te vor gira cu incredere, ai accepta?, de ce?

| esapament a răspuns:

Schimba-te pe tine si totul se va schimba happy COnteaza sa fii cel care face schimbarea - daca tu nu o faci nimeni nu o va face laughing iti recomand chiar in momentul asta sa te gandesti serios la ce vrei tu sa faci in viata laughing pentru treab asta am si un film tare care iti va schimba modul de gandire big grin hai intra pe chat laughing ai si raspunsul pentru fundita acum. mm a lor de funtitzzzee :laughing