Pentru a obtine un duplicat al certificatului de nastere, trebuie sa ai un act de identitate.
Pentru ca ti-ai pierdut actul de identitate, trebuie sa obtii un altul. Dat fiind faptul ca nu mai locuiesti la vechea adresa, noul act de identitate il poti obtine doar din localitatea unde locuiesti acum. Sunt obligati sa-ti elibereze un act de identitate provizoriu, in conformitate cu art. 17 alin. (1) din Legea 105/1996 "Cartea de identitate provizorie se elibereaza persoanei fizice care nu poseda toate actele necesare in vederea eliberarii cartii de identitate." Dupa ce obtii cartea de identitate provizorie, poti sa soliciti eliberarea certificatului de nastere (duplicat) de la serviciul de stare civila din localitatea unde a fost inregistrata nasterea (Brasov). Poti sa mergi personal sau poti imputernici o alta persoana. Dupa ce vei obtine certificatul, poti sa soliciti eliberarea unei noi carti de identitate.
Nu stiu de ce intampini atatea probleme. Listeaza textul legii la care ti-am facut trimitere si invoca articolul respectiv cand mergi la evidenta populatiei. Eventual, poti sa ceri o audienta la seful serviciului. Mi se pare aberant ca te pun pe drumuri. Succes!