În caz de război, faptul că ai sau permis ar trebui sa fie cea mai mică problemă. Ar trebui să te preocupe alte chestii, gen siguranță ta și a familiei, dacă știi să acorzi un prim ajutor (în caz de război chiar și o minimă pregătire în prim ajutor poate salva viata cuiva; salvarea nu cred ca vine, sau nu vine rapid mai ales dacă zona e și foarte aproape de front), știi sa folosești o arma, etc.
Și în ce sens pui întrebarea? Ca sa înțeleg puțin contextul...
Vei fi un soldat pe front, care se teme că nu are permis?
sau
Vei fi unul dintre cei mulți (și crede-mă că am auzit pe mulți în ultimul an) care vor bloca granița de vest fugind din tara?
Depinde: daca orasul e atacat, politistii nu vor sta drept tinte pentru gloante doar pentru a reglementa traficul. Dar daca orasul respectiv e departe de linia frontului, politistii vor aplica in continuare legile. Bine, daca vei conduce pentru armata (masina militara) nu cred ca te mai controleaza.
Nu!
In caz de razboi esti racolat ca simplu soldat si alergi pe jos, asa cum fac altii cateva mii de soldati, indiferent ca ai sau nu permis, masina sau caruta.
Nu poti circula in mod legal fara permis de conducere de categorie corespunzatoare masinii, legislatia rutiera nu se schimba in timp de razboi.
E complicat.
legislatia rutiera nu se schimba in timpul razboiului, dar poti fi alte lege care sa reglementeze circulatia publica in general. gen legea martiala
Ajutor7654 întreabă:
Adi1987 întreabă: