| andrei28743 a întrebat:

In cazul in care s-a făcut recepția la lucrare, iar ziua următoare proprietarul spune ca mai este ceva de făcut, firma este obligată sa facă și partea respectiva? In recepție scrie ca prin semnarea ei se constata ca lucrarea este ok și nu exista obiecții.

5 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns:

Atunci sanatate si voie buna. Bine, daca e ceva minor, poate si firma sa faca o pomana si sa o faca. Nu de alta, dar cistiga un client multumit care le va face reclama mai departe in loc de unul care sa ii injure...

| Evolution a răspuns:

Pai in mod legal pe acte asa este cum spui tu, dar exista o garantie si dupa semnarea contractului daca apar ceva probleme dupa. Daca lucrarea nu a fost finalizata si proprietarul a semnat ca a fost finalizata, legal nu mai are ce sa faca si firma nu e obligata.
Dar sper ca firma respectiva sa nu se tiganeasca si sa ii faca omului lucrarea pana la capat, asa ar fi politicos.
Acum noi nu stim detaliile si uneori degeaba ne dam cu parerea, voi stiti mai bine.
Depinde ce a semnat la receptie si ce fel de document este. Decat sa eviti certurile, eu zic sa fie toata treaba buna, acum depinde si ce fel de treaba este.
Succes!

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu mai este obligată să facă nimic în plus. Totuși dacă deficiența este gravă, propiietarul poate chema o autoritate de specialitate să facă un proces verbal de constatare și pe baza lui să dea în judecată firma. Dar este un proces lung și complicat.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Depinde de prevederile contractuale, in principal daca exista o perioada de garantie sau nu si de prevederile privind defectiunile aparute in perioada de garantie.
Daca nu exista asemenea prevederi atunci executantul nu poate fi obligat sa mai faca lucrari, cu exceptia cazului ca defectiunile au fost ascunse (nu sau putut observa la receptie) si provin din vina executantului.
Daca exista prevederi de felul celor aratate in prima fraza atunci executantul este obligat sa remedieze defectiunile.
Daca executantul nu remediaza defectiunile ascunse si conform prevederilor contractuale atunci beneficiarul il poate da in judecata, fie pentru obligatia de reparare, fie pentru despagubiri atunci cand beneficiarul repara pe cheltuiala sa.

| Panamax a răspuns:

Depinde cum v-ati inteles la inceput, lasand partea cu receptia la o parte.
Daca omul a fost naiv si ti-a semnat receptia tu nu poti fi magar sa nu-ti tii cuvantul dat.