| Dragosdoar a întrebat:

In cazul unui embargo total rusesc UE pentru petrol, cu cat ar sari pretul combustibilului la pompa? Politicieni UE chiar iau cu cap aceste decizi? Benzina e deja scumpa? Cat vor sa o faca mai scumpa?

46 răspunsuri:
| sdaads a răspuns:

Pe moment preturile vor crește, pentru ca din Rusia e cel mai ușor de importat.

| goguPatent a răspuns:

O sa o scumpeasca cu cat e nevoie daca asta va salva vieti si va asigura securitatea pe viitor a Europei.

| Wr3nch a răspuns:

Nu o sa fie. Ungaria are drept de veto si va bloca embargoul, asa ca transpiri degeaba.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Wr3nch):

Ungaria poate sa suga un kurtus kolac.

| Wr3nch a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Atata timp cat e in UE tot poate rupe meciullaughing) Si nu o da nimeni afara ca dupa chiar are extra motive sa pupe bocancul rus.

| UnchiulRamiz a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Și pe al meu coc rolling on the floor

| TraianVasilievici a răspuns:

O sa creasca pretu pana ajunge la everest...
Teas sfatui sa te grabesti spre cel mai aproape peco cu un butoi

| Javva a răspuns:

Rusii... Ce mi-e Rusia, ce mi-e America, ce mi-e Arabia Saudita. Rusii cred ca vand castraveti gradinarului, pe cine pacalesc ei, tu crezi ca firmelor petroliere nu le convine ca fac bani pe carca tuturor sclavilor mijlocasi si palmasi?

| johnnny123 a răspuns:

Și alternativa care ar fi? Să continuăm să finanțăm un dictator terorist care amenință toată planeta cu războiul nuclear dacă lumea nu-i respectă dorințele absurde?

Sau să-i pupăm direct bocancul și să ne împăcăm cu ideea că Putin poate face orice vrea el, oricând, pentru că suntem dependenți energetic de el?

Politicienii de astăzi nu au de ales între o variantă "bună" și una "proastă".

Au de ales între o variantă proastă (embargoul total asupra Rusiei care va afecta temporar și viețile cetățenilor din țările democratice) și o variantă dezastruoasă (îndoirea genunchiului în fața șantajului lui Putin, ceea ce l-ar face mult mai agresiv în viitor și-i va spori și mai mult pretențiile)

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Eu zic sa mergi la munca.
Vei vedea ce frumos se schimba perspectiva.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru UnchiulRamiz):

Oh, da, o unguroaica la vremea ei...

Daaa, sa zică da-mi-o pe bozgoreste și chestii p0rn rolling on the floor

| Dragosdoar explică (pentru johnnny123):

Tu stii ce inseamna sa se scumpeasca benzina mai mult decat este acum? Nu se scumpeste doar benzina, se scumpeste tot omule.

| Dragosdoar explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Nu vreau sa merg la munca. Vreau sa fiu vlogger ca dorian popa, sa fac bani in timp ce ma maimutaresc in fata camerei si sa promovez ''interese de valoare ''

| Dragosdoar explică (pentru goguPatent):

Wow,prin scumpiri in masa nu se salveaza vieti, se afecteaza in mod deliberat toata populatia prin inflatie.

Cauta Michelle Wild si Gabriella Blicq. Thank me later. A, da, si sa nu uitam si de nemuritoarea Rita Faltoyano.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Dragosdoar):

Scumpirile sunt efectul sanctiunilor. Lipsa sanctiunilor e crima, in momentul asta, desi marea greseala e ca nu s-a recurs la ele din 2014 cand a inceput nebunia prin anexarea Crimeei.

| goguPatent a răspuns (pentru Dragosdoar):

Lasarea Rusie fara bani salveaza vieti.

Reducand problema asta complexa a razboiului si a economie la doua idei ai de ales intre

a. O Rusie puternica financiar care vede ca nu pateste nimic daca invadeaza alte teritorii poate la anul sau poate in 2025, sau poate in 2026 se hotaraste sa arunce ceva rachete peste Romania

b. Intre o perioada de 1-2 ani cu inflatie mare, dar fara nicio amenintare militara serioasa la usa.

Sunt absolut sigur ca milioane de Ucrainiei ar fi platit acum dublu sau triplu pentru paine, benzina, curent decat sa se ascunda in beciuri de rachete, grenade, tancuri, violatori.

Nu sunt filme cu ele, puține am găsit sad

| andreidmbm a răspuns:

Din pacate, desi pretul barilului a scazut destul de mult, preturile la pompa cresc in continuare nejustificat, si nimeni nu face nimic in privinta asta. In cazul unui embargo total, pretul barilului va creste pentru o scurta perioada de timp, dar nu la fel de mult ca la inceputul razboiului, pentru ca exista o stabilitate in spatele acestuia, in sensul in care embargo-ul se face dupa ce s-au stabilit alte contracte de import a petrolului si titeiului. Deci, in teorie, pretul la pompa nu ar trebui sa mai creasca, din contra, ar trebui sa revina la pretul de dinainte. Insa, din pacate, la noi cresc preturile din motive nelogice. Asa ca, cu embargo sau fara, preturile vor creste treptat la absolut tot ca sa aiba si patronu' roman de unde sa-si ia o Tesla...

Bula
| Bula a răspuns:

Teoretic, pretul poate creste si de peste 10 ori.
Depinde de vanzatori.

| Dragosdoar explică (pentru goguPatent):

Bro,tu sigur nu Intelegi Rusia bine. Rusia e un imperiu,nu conteaza ca occidentu incearca din raspuntari,si cu multa sudoare; sa mai reduca din importul de resurse de la ei, Rusia are relatii foarte stranse cu tari precum China sau India,relatii care Ii ridica foarte mult enonomic.
Vezi tu ca rubla ruseasca mai scade zilele astea? Dimpotriva, rubla ruseasca e pe val, a crescut chiar.
Nu ai cum sa te trezesti peste noapte sa renunti la importurile din Rusia, e ceva prea riscant economic si o sa simta toate consecintele in buzunarele noastre
Un alt aspect foarte important este ca razboiul nu se va opri, indiferent de ce embargouri occidentale au loc.

| Dragosdoar explică (pentru GabiDumitrescu):

Asta ma gandeam si eu. Cand a invadat putin crimeea, de ce nu s-au luat masurile astea? Era destul timp de-atunci si pana acum sa se faca asta

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Dragosdoar):

Nu s-au luat pentru ca puterile vestice nu prea au ***. Se pun pe treaba abia cand le ajunge cutitul la os, si nici atunci cum trebuie...

Ai cautat prost.winking

| goguPatent a răspuns (pentru Dragosdoar):

Deci pentru tine nu e o problema ca Europa, SUA si Canda sa pompeze bani in economia Rusiei, practic sa ii finantam in continuare ca peste cativa ani sa ne atace pe noi. Nu?

Deci pentru tine e ok ca daca China ii finanteaza sa omoare oameni sa ii finantam si noi nu?

Rubla ruseasca e pe vad ca e intretinuta artificial de banca Rusiei nu ca ar dudui economia la ei.

Le e frica de un impotent batran laughing O sa vezi ca de ataca si Moldova nu se opune nimeni. Dr daca Putin adevaratul e mort? Ca asa zicea fosta nevasta

| johnnny123 a răspuns (pentru Dragosdoar):

Dar tu ai înțeles care este alternativa?

Ce preferi? Să se scumpească traiul dar să ai în continuare libertate (atât cât avem), sau să rămână prețurile așa dar să trăiești în fiecare zi cu spaima că oricând poți să te trezești cu tancuri rusești în fața blocului?

Eu unul prefer să dau 12 lei pe litrul de benzină și să cumpăr mai puțină mâncare decât să trăiesc în Arhipelagul Gulag (dacă ai curiozitatea să citești cartea lui Soljenitin ca să înțelegi de unde-și trage seva Putin și unde poate ajunge lumea sub comanda unui scelerat)

Nici pentru cancer nu există terapii perfect localizate care să nu afecteze în niciun fel restul corpului. Toate tratamentele și intervențiile chirurgicale lasă corpul slăbit. Exact la fel este și cu Putin. Nu poți să scapi de el fără să afectezi în niciun fel viața oamenilor. Dar acest lucru trebuie făcut.

Nu putem paria pe impotenta, iar la partea cu adevratul Putin, tot ce e posibil. Am citit si eu despre treaba cu fosta nevasta. Cert e ca mor oameni de ambele parti si economic sufera cam intreaga planeta...

| Mosotti a răspuns:

Nu va fi embargo total rusesc, ca Nemtii nu se pun la mintea SUA, stiu ca daca nu mai iau de acolo crapa cu zile, rusii vor da gaze la ei mai departe.

Au si zis "sanctiunile trebuie sa afecteze rusia, nu pe noi", s-au prins ca sanctiunile nu ataca rusia ci pe noi, ca pe aia ii doare in dos, vinde gazu la chinezi, japonezi si altii, si oricum isi ia banii, china a zis ca ia gaz cat poate rusia sa dea.

Acuma e 1300 lei gazu la bursa in UE, daca nu mai ia de la rusi poate ajunge si de 3-4 ori mai scump, ca scade oferta destul la aceiasi cerere, plus ca din alte parti iei mai scump.