| Pinnochio a întrebat:

In ce conditii poate fi schimbat un Guvern?

Răspuns Câştigător
regis
| regis a răspuns:

In conditiile in care Parlamentul voteaza o motiune de cenzura sau in conditiile in care premierul demisioneaza.

4 răspunsuri:
| Arthur a răspuns:

Revoluţie, lovitură de stat, alegeri, război etc.
Legal : " ARTICOLUL 110
(1) Guvernul îşi exercită mandatul până la data validării alegerilor parlamentare generale.
(2) Guvernul este demis la data retragerii de către Parlament a încrederii acordate sau dacă primul-ministru se află în una dintre situaţiile prevăzute la articolul 106, cu excepţia revocării, ori este în imposibilitatea de a-şi exercita atribuţiile mai mult de 45 de zile. "

| soby47 a răspuns:

Arthur ( am vb cu el si stiu ca e 100% basist) zice ca legal cu legea ( da ) dar eu mai zic ca e legal si sa protestezi.

Basistul Arthur zice lovitura de stat probabil referindu-se la proteste. happy

| stpu a răspuns:

In momentul in care partidul aflat la guvernare pierde suprematia in Parlament, atunci noul partid care are majoritatea voturilor in Parlament poate desfasura procedurile de schimbare a guvernului. Asa stau lucurile in Romania. Nu prea conteaza ce a facut fostul guvern sau ce vreau sa faca noul guvern, conteaza cine are voturile in Parlament.

| Husar_Radu_1993 a răspuns:

In Romania? in conditii extrem de grele. dupa cum vezi toti fura unu de la altu. inloc sa fure de la straini sa aduca in tara. si asa o sa o ducem mult timp. daca nu se potolesc si nu vin strainii in tara sa faca ceva.