In conditiile in care Parlamentul voteaza o motiune de cenzura sau in conditiile in care premierul demisioneaza.
Revoluţie, lovitură de stat, alegeri, război etc.
Legal : " ARTICOLUL 110
(1) Guvernul îşi exercită mandatul până la data validării alegerilor parlamentare generale.
(2) Guvernul este demis la data retragerii de către Parlament a încrederii acordate sau dacă primul-ministru se află în una dintre situaţiile prevăzute la articolul 106, cu excepţia revocării, ori este în imposibilitatea de a-şi exercita atribuţiile mai mult de 45 de zile. "
Arthur ( am vb cu el si stiu ca e 100% basist) zice ca legal cu legea ( da ) dar eu mai zic ca e legal si sa protestezi.
Basistul Arthur zice lovitura de stat probabil referindu-se la proteste.
In momentul in care partidul aflat la guvernare pierde suprematia in Parlament, atunci noul partid care are majoritatea voturilor in Parlament poate desfasura procedurile de schimbare a guvernului. Asa stau lucurile in Romania. Nu prea conteaza ce a facut fostul guvern sau ce vreau sa faca noul guvern, conteaza cine are voturile in Parlament.
In Romania? in conditii extrem de grele. dupa cum vezi toti fura unu de la altu. inloc sa fure de la straini sa aduca in tara. si asa o sa o ducem mult timp. daca nu se potolesc si nu vin strainii in tara sa faca ceva.
littlesunshine întreabă: