| Classiffied a întrebat:

In ce condiții poate sau chiar este obligat legal simplul cetățean sa acorde ajutor unor oameni implicați intr-un accident? Adică eu personal nu sunt medic, nu am pregătire medicală daca intervin, ce pot face eu mai concret?

2 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Daca nu stii sa acordi primul ajutor medical nici nu trebuie sa intervii. Trebuie doar sa anunti autoritatile. Chiar autoritatile recomanda sa nu te bagi daca nu stii ce ai de facut din punct de vedere medical. Un caz chiar mediatizat a fost al unui motociclist la care dupa un accident au intervenit cei din jur sa ii scoata casca si i au agravat accidentarea la coloana. Chiar medicii si pompierii au facut atunci campanie publica in care au cerut cetatenilor sa nu intervina daca nu stiu ce au de facut.

| lpavel a răspuns:

Orice: sa anunti salvarea/politia, sa-i ajuti sa iasa din masina, sa se departeze de masina, ajuti sa-si lege o rana care sangereaza, daca lesina ii pui o compresie rece de apa pe frunte etc. Lucruri marunte care conteaza enorm iar pentru asta nu ai nevoie de scoala ci de 7 ani de acasa!